smarald tennis club

Flacăra olimpică pentru JO Beijing 2022 s-a aprins!

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

”Jocurile Olimpice nu pot aborda toate provocările din lumea noastră. Dar Jocurile Olimpice sunt un exemplu pentru o lume în care toată lumea respectă aceleași reguli și una pe alta. Ne inspiră să rezolvăm problemele în prietenie și solidaritate.

Ele construiesc poduri care să ducă la o mai bună înțelegere și prietenie între oameni. Acesta este mesajul atemporal pe care această flacără olimpică îl va trimite de la casa noastră spirituală de aici, din Olimpia Antică, la Beijing și către lume. În lumea noastră fragilă, unde diviziunea, conflictul și neîncrederea sunt în creștere, Jocurile Olimpice construiesc întotdeauna poduri. Nu ridică niciodată ziduri”- Thomas Bach, președinte CIO.

Ceremonia tradițională de aprindere a Flăcării Olimpice, organizată lângă Templul Herei, sărbătorește moștenirea greacă a Jocurilor Olimpice, conectând Jocurile Moderne la originile lor istorice. 

După ce flacăra olimpică a fost aprinsă de Marea Preoteasă, aceasta și-a început călătoria alături de schiorul grec Ioannis Antoniou, un olimpic care și-a asumat rolul de prim-purtător de torță și pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci 2014. Flacăra a fost apoi transmisă olimpicului chinez Li Jiajun, câștigător a cinci medalii la patinaj de viteză la Jocurile Olimpice de iarnă din 1998, 2002 și 2006 (două medalii de argint și trei de bronz).

După ceremonie, flacăra olimpică și-a început călătoria spre Stadionul Panathenaic din Atena, unde pe 19 octombrie va avea loc predarea oficială către Comitetul de Organizare Beijing 2022 înainte ca ea să plece spre China. O ceremonie de bun venit va avea loc la Beijing pe 20 octombrie, flacăra urmând a fi expusă publicului la Turnul Olimpic de la Beijing înainte de a porni în ștafetă. 

Aproximativ 2900 de sportivi, reprezentând aproximativ 85 de Comitete Olimpice Naționale, vor concura  la JO Beijing, între 4 și 20 februarie 2022.

Datorită contramăsurilor COVID-19, ceremonia de astăzi de la Olympia a avut loc în condiții stricte, cu o delegație limitată prezentă. Președintele Comitetului Olimpic Internațional Thomas Bach, și mai mulți invitați au fost prezenți, arătându-și solidaritatea față de Jocurile de la Beijing 2022. Printre aceștia s-au numărat președintele Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou; membrii Comitetului executiv al CIO; și președintele Comisiei de Coordonare CIO pentru  Beijing 2022, Juan Antonio Samaranch. Delegația chineză a fost condusă de vicepreședintele CIO, reprezentantul special și vicepreședintele Beijing 2022 și vicepreședintele Comitetului Olimpic Chinez, Yu Zaiqing. Ceremonia a fost găzduită de președintele Comitetului Olimpic Elen și membru al CIO Spyros Capralos. De asemenea, a fost prezent primarul Olimpiei, Georgios Georgiopoulos.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii