smarald tennis club

Pasiune și Determinare | Vlad Chiuzbăian și Simion Man, primii sătmăreni finisheri la Istria 100 mile 

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În lumea alergării extreme, există câțiva oameni remarcabili care nu numai că își depășesc propriile limite, dar îi și inspiră pe alții să facă același lucru.

Printre aceștia se numără și Vlad Chiuzbăian și Simion Man, doi sătmăreni curajoși și ambițioși care în weekend au cucerit Istria 100 de mile (aprox.170km și o diferență de nivel de +6.900m), dovedind că determinarea și pasiunea pot învinge orice obstacol.

istria 168k

Evenimentul desfășurat în Croația a reunit la startul celor cinci curse (21k, 42k, 69k,110k și 100 mile) peste 2.000 de alergători din toată lumea, fiecare cu propriul său scop și motivație. Traseele din Croația combină fiecare aspect al Istriei: teren dificil și tehnic, coasteering, orașe medievale vechi, păduri adânci, centre de orașe, drumuri noroioase, râuri și pârâiașe, canioane și multe panorame frumoase.

Alături de cei doi sătmăreni, la startul cursei de 100 mile s-au înscris peste peste 400 de alergători care au pornit din orașul Labin, vechi de 3.000 de ani, au urcat pe muntele Učka unde au avut parte de priveliști spectaculoase spre regiunea Kvarner, apoi au coborât în Buzet, după care traseul i-a condus în zona continentală, plină de orășele medievale mici, cum ar fi Motovun - perla Istriei și înapoi la sosire în Umag.

De altfel, anul trecut, la finalul lunii mai, Vlad Chiuzbăian a alergat la Salomn Ultra-Trail din Ungaria, o cursă de ultramaraton de 111,1 km, iar Simion Man a ajuns la finish-ul cursei galbene (100k) de la Apuseni Ultra Race. Cele două curse au fost cele mai lungi ultramaratoane încheiate până acum de cei doi alergători sătmăreni, însă în ultimii ani au mai alergat la alte zeci de semimartoane, maratoane sau ultramaratoane.

”Nu contează dacă ajungi primul, la mijlocul haitei sau ultimul. Puteți spune: „Am terminat”. Există o mare satisfacție în asta”, Fred Lebou, co-fondator al Maratonului din New York 

Vlad Chiuzbăian s-a născut la poalele munților Gutâi, un loc unde dragostea pentru natură este la fiecare pas. Educația sa într-un liceu militar l-a format ca om și i-a insuflat disciplina esențială în pregătirea și finalizarea unei curse de ultra. Cadru militar în prestigioasa instituție a Jandarmeriei sătmărene, Chiuzbăian este un sportiv polivalent, abordând cu aceeași dăruire distanțe de la 5 la 170 de kilometri.

Pasiunea sa pentru alergare s-a conturat mai serios acum trei ani, când a început să parcurgă fiecare distanță, căutând mereu noi provocări și încercând să-și testeze limitele proprii. Pentru Chiuzbăian, alergarea nu este doar un sport, ci și o modalitate de a se descoperi pe sine și de a înfrunta cu încredere orice obstacol.

Alături de el, Simion Man, un alt alergător pasionat, a făcut echipă la Istria 100 de mile. Cu determinare și rezistență, cei doi au alergat peste 170 de kilometri, depășind toate dificultățile întâlnite pe traseu.

"Alergarea este pentru mine mai mult decât o simplă activitate sportivă. Este o călătorie interioară în care descopăr mereu noi aspecte ale propriei mele puteri și rezistențe. Fiecare cursă este o lecție de viață și o oportunitate de a crește și de a deveni un om mai bun", ne-a transmis Chiuzbăian.

Pentru Simion Man, alergarea este un mod de viață și o sursă de inspirație continuă: "Atunci când alerg, simt că sunt în armonie cu natura și cu mine însumi. Fiecare pas pe care îl fac mă apropie mai mult de echilibrul interior și de starea de bine. Pentru mine, fiecare cursă este o oportunitate de a experimenta bucuria autentică a mișcării”.

 

”Cursele sunt partea distractivă; este recompensa pentru toată munca grea”, Kara Gaucher alergător american de distanță lungă.

Chiuzbăian Vlad Ionuț și Simion Man nu sunt doar alergători extraordinari, ci și exemple de determinare, curaj și perseverență. Prin pasiunea lor pentru alergare și prin devotamentul lor față de sport, ei demonstrează că nu există limite pentru cei care cred cu adevărat în puterea lor interioară. Sutele de ore de antrenament și miile de km alergați înaintea cursei din Croația s-au dovedit de folos pentru a duce cu bine o cursă epică.

Felicitări, băieți și sperăm să vă urmărim la UTMB.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii