Baner Deschis
Performanță. Sătmăreanca Simona Pop a câștigat medalia de aur în proba de spadă feminin echipe la Rio 2016 Foto: Cristi Preda / tolo.ro

Performanță. Sătmăreanca Simona Pop a câștigat medalia de aur în proba de spadă feminin echipe la Rio 2016

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
România a câștigat medalia de aur în noaptea de joi spre vineri, 11 spre 12 august, în proba de spadă feminin echipe la Jocurile Olimpice de la Rio.
Simona Gherman, Ana Maria Popescu, Simona Pop şi Loredana Dinu au reuşit să bată pentru a doua oară în istorie China (campioană mondială în 2015 şi olimpică în 2012) şi au cucerit aurul la Rio, scor 44-38.
Imediat după victoria superbă împotriva Chinei, mezina echipei, Simona Pop a dezvăluit jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor care a fost rețeta succesului fabulos din Brazilia.

– Te-au vînat, Simona, crezînd că ești cea mai slabă și s-au păcălit.
– (Rîde din toată inima) Da, nu e prima oară cînd se păcălesc. Rusoaicele s-au mai păcălit cu mine. Nu e ușor să tragă toți adversarii pe tine, să încerce să te țină cît mai mult pe planșă. Am avut momente cînd îmi venea să le zic: ”Măi, fată, nu mai trage și în ultimele zece secunde, lasă-mă în plata Domnului că oricum te-am bătut!”.
– Cum ați pregătit ziua de azi?
– Ne-a afectat foarte mult eliminarea de la individual. Și lipsa oricărei medalii. Înainte de a pleca de acasă, din satul olimpic, am făcut o împărțeală. Fetele mi-au zis: Ana ia SUA, tu, Simona, iei Rusia și Simona Gherman ia China.
– Ați vorbit serios?
– Mai în glumă, mai în serios, cum să vă zic? În gîndul meu, cînd le-am auzit mi-am zis: ”Măi, fetelor, voi nu știți că eu nu mă împac cu stilul rusoaicelor, pe mîna cui vă lăsați?!”. Dar am tăcut, ce să fac, sîntem o echipă și fiecare își face treaba cum poate mai bine.
– Culmea e că socoteala voastră de acasă s-a potrivit în tîrgul medaliilor. Într-un anume fel, ați o avut o contribuție personală exact în fața adversarilor pe care i-ați prevăzut.
– Da, așa a fost să fie.
– Știi că ai reușit 20 de tușe cu Rusia?
– (Se luminează la față) Nu, nu știam. Dar mă bucur. Mă bucur că toți se păcălesc mergînd pe ideea că mă vor distruge pe mine. Ce și-au spus ele? Că au găsit-o pe asta căreia să-i care și să-i tot care. Și nu le-a ieșit.
– Care a fost atuul vostru, Simona?
– Acela că nu ne-am temut. Sîntem o echipă și știm să traversăm momentele dificile. Nu ne sperie nimeni. Nu poți ajunge campion olimpic dacă te temi!

Sursa: frscrima.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii