smarald tennis club

Performanță | Sătmăreanca Erzsèbet Katalin Hodas a reprezentat România la Campionatul Mondial de Masters Skyrunning din Portugalia

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sâmbătă și duminică, în Portugalia au avut loc probele celei de-a doua ediţii a Campionatului Mondial organizat de International Skyrunning Federation (ISF) pentru alergătorii din categoria masters (peste 40 de ani cf Regulamentului ISF). 

Printre cele 20 de țări participante s-a aflat și echipa României din care a făcut parte și sătmăreanca Erzsèbet Katalin Hodas, care de altfel a obținut cea mai bună clasare dintre alergătorii români: locul 5 la +45 ani, respectiv 12 la open - SKY ULTRA 55K. Ceilalți sportivi români au obținut următoarele rezultate: Emil Bodea M55, debutant, locul 8, Ionel Chifan M45 şi Ionuţ Manolachi M40 – locul 12 la categoria de vârstă fiecare.

alergare erzebete hodas 1

La întrecerea SKY RACE 37k, pentru echipa României au fost prezenţi Octavian Ivanov, Marcel Laza şi Petre Dragomir. Cea mai bună clasare a obţinut-o Petre Dragomir M55: locul 2 şi medalie de argint, prima medalie obţinută de un alergător român la un Campionat Mondial Skyrunnuing la categoria masters. Octavian Ivanov M40 a trecut linia de sosire primul dintre alergătorii români, locul 10 în clasamentul general open şi locul 5 la categoria de vârstă.

alergare erzebete hodas 2

Dintre 20 de țări care au punctat la întrecerea pe echipe, Romania a reușit să se claseze pe locul 4, după Portugalia, Brazilia și Japonia. Felicitări componenților lotului național: Erzsèbet Katalin Hodas, Emil Bodea, Ionel Chifan, Petre Dragomir, Octavian Ivanov, Marcel Laza, Ionut Manolachi, Gloria Suciu, care au contribuit cu toții la obținerea acestui rezultat de prestigiu!

”Încă îmi place să-mi stabilesc obiective și să lucrez pentru ele în fiecare zi. Simt că un stil de viață sănătos și alergarea pot avea un efect pozitiv asupra îmbătrânirii. Mi se pare grozav că de anul trecut @skyrunningfederation a organizat și Campionatul Mondial de băieți și fete mai mari și ne motivează pe noi, alergătorii mai în vârstă, să ne menținem în formă și activi.

Dacă ai fost acolo pe 13-14 aprilie în Vouzela/Portugalia și ai făcut Zela Ultra Marathon (Ultrasky 52 km/3400 D+ sau Sky 35 km/2500 D+), chiar poți fi mândru de tine! Ambele rute au fost extrem de solicitante, foarte epuizante și total sălbatice. Doar oamenii potriviți, foarte disciplinați și determinați, pot gestiona astfel de provocări.

Felicitari echipa draga ma bucur ca am avut ocazia sa va cunosc.

Fiecare dintre voi e special”, a transmis sătmăreanca la finalul competiției.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii