smarald tennis club

Proiecte | În cadrul programului ”Sportul pentru toți”, nouă structuri sportive primesc 200.000 lei 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Primăria Municipiului Satu Mare, prin Centrul Cultural G.M. Zamfirescu a lansat, în baza legii nr. 350/2005, sesiunea de proiecte cu finanțări nerambursabile, anul 2021, pe trei linii de finanțare: programul ”Sportul pentru toți”, Cultură și ”Proiecte de tineret, învățământ şi recreative”.

În urma evaluării proiectelor depuse, pe bază de punctaj, Comisia a repartizat  suma de 550.000 lei pe cele trei linii bugetare de finantare astfel:

• Sportul pentru toți: 200.000 lei;

• Tineret, învățământ și recreative: 50.000 lei;

• Cultură: 300.000 lei;

 

În cadrul programului ”Sportul pentru toți” au fost depuse 11 proiecte de către nouă structuri sportive din Satu Mare, 10 dintre acestea primind finanțare. 

Proiectul care a primit cel mai mic punctaj (60 puncte) și nu a primit finanțare a fost ”Campionat de RALLY SPRINT 2023” depus de Clubul Sportiv Auto-Karting Riders Satu Mare, valoarea solicitată fiind 35.400 lei. În schimb, clubul a primit finanțare în valoare de 10.000 lei pentru un alt eveniment - ”CEC ORI CUP 2023 Campionatul Est European” (suma solicitată fiind de 41.500 lei). Interesant este faptul că în anul 2021, Clubul Sportiv Auto-Karting Riders Satu Mare a primit finanțare pentru proiectul care nu a fost finanțat în acest an și nu a fost finanțat proiectul care a primit finanțare în acest an (?!?)

Cea mai mare finanțare a fost obținută de Asociația Club Sportiv Judo Master Satu Mare, clubul condus de Pelcz Attila (unul dintre membrii Consiliului de administrație al CSM Satu Mare) primind 38.300 lei (suma solicitată fiind de 58.400 lei) pentru proiectul ”Dezvoltarea și promovarea Judo Master Satu Mare”.

ACS Atletik Satu Mare a primit finanțare (38.000 lei) pentru cel mai mare campus de handbal din țară destinat atât fetelor cât și băieților - ”Expert Handbal Campus”, campus la care vor veni antrenori de top din handbalul mondial: Xavier Pascual (antrenor al echipei naționale a României, respectiv Dinamo Bucuresti), Fernando Barbeito (antrenor în liga franceză), Xavier Sabaté (antrenor Wisla Plock și echipa națională a Cehiei), Jordi Giralt (antrenor secund Dinamo București). 

Clubul de Dans Royal Dance Club Satu Mare a primit 30.000 lei pentru organizarea ”Cupei Sătmarului 2023 ediția a -XII -a”, iar CS Regal Dance Club a primit 15.000 lei pentru organizarea ”Concursului internațional de dans "Regal Dance Club"

Nelipsită de la finanțare este AJF Satu Mare, care din nou a primit finanțare pentru după proiecte, ”Susținerea fotbalului juvenil din Municipiul Satu Mare” (20.000 lei), respectiv ”Cupa Municipiului Satu Mare la fotbal pentru copii și juniori” (25.000 lei).

Câte 10.000 lei au primit Club Sportiv Fușle Security (Cantonament de pregătire Arieșeni, participare turneu internațional Sibiu) și ACS Grand MMA-Club Sportiv Mare MMA (Turneu de arte marțiale mixte Grand Tournament 5).

Cea mai mică finanțare a primit Clubul Sportiv al Nevăzătorilor Satu Mare, 3.700 lei pentru ”Finala Campionatului Național de Popice”.

Membrii comisiei de evaluare:

  • Kereskényi Gábor - primar;
  • Tămășan-Ilieș Cristina Marina - viceprimar;
  • Masculic Csaba - administrator public;
  • Covaci Natalia - șef serviciu Comunicare și Coordonare Instituții Subordonate;
  • Fabian Ciprian (membru supleant în locul lui Gheorghe Stan);

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii