smarald tennis club

Scrimă | Ana Tomșa a câștigat medalia de bronz la Campionatul Național de spadă individual

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deși este încă junioară, Ana Tomșa (CS Satu Mare) a câștigat astăzi prima medalie la un Campionat Național de senioare. Sătmăreanca, componentă a lotului național de junioare, a încheiat pe podium întrecerea de spadă individual din Sala de Scrimă „Alexandru Csipler” la care au participat 45 de sportive.

Ana a trecut de faza grupelor fără înfrângere, iar pe tabloul principal a trecut de Irina Stan (CSM Corona Brașov), Kurtinecz Johanna (LPS Satu Mare) și Roxana Mihaela Bulborea (CS Farul Constanța), în semifinală având-o ca adversară pe experimentata Bianca Benea (CSM Oradea). Ana Tomșa a pierdut cu scorul de 7-15, iar la final a urcat pe podium alături de sătmăreanca de la CSA Steaua, Greta Vereș,ambele cu medalia de bronz la gât. Titlul de campioană a fost cucerit de Alexandra Predescu (CSA Steaua), care a câștigat marea finală cu Bianca Benea (15-6).

Celelalte sătmărence s-au clasat pe următoarele locuri: Kurtinecz Johanna (LPS Satu Mare, locul 14), Ilyes Jazmin (LPS Satu Mare, locul 17), Sophia Patroșianu (CS Satu Mare, locul 30), Alesia Coardoș (CS Satu Mare, locul 32), Haller Anna (LPS Satu Mare, locul 33), Denisa Crișan (LPS Satu Mare, locul 38), Nyisztor-Barth Krisztina (CS Satu Mare, locul 39), Goina Eszter (CS Satu Mare, locul 43) și Chira Alexandra (CS Satu Mare, locul 45).

Joi, în întrecerea masculină la individual, Alex Oroian a câștigat medalia de bronz, fiind cel mai bine clasat spadasin sătmărean, iar vineri, echipa CSM Olimpia Satu Mare a câștigat al șaptelea titlul național consecutiv în întrecerea pe echipe: 2017, 2018, 2019, 2021, 2022, 2023, 2024 (n.r. în anul 2020 nu s-a organizat Campionatul Național).

Duminică, în ultima zi a competiției, 11 echipe se vor întrece pentru titlul național, iar județul Satu Mare va avea două echipe:

  • CS Satu Mare: Alesia Coardoș, Nyisztor-Barta Krisztina, Sophia Petrosianu, Ana Tomșa;
  • LPS Satu Mare: Haller Anna, Ilyes Jazmin, Kurtinecz Johanna, Kurtinecz Julia.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii