smarald tennis club

Liga 3 | FC Olimpia Satu Mare începe pregătirile pentru noul sezon. În probe, 15 jucători din România, Franța și Bahamas 

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Astăzi, la prânz, conducerea administrativă și tehnică a Olimpiei Satu Mare a susținut la Stadionul Someșul din municipiul Satu Mare prima conferință de presă după câștigarea barajului de promovare în liga a treia în care au fost prezentate planurile pentru perioada de pregătire, transferurile de jucători, obiectivele echipei, dar și bugetul necesar pentru primul sezon de Liga 3. 

La întâlnirea cu presa au fost prezenți președintele clubului - Cosmin Miclăuș, vicepreședintele clubului și directorul sportiv al echipei - Sergiu Tăbăcaru, antrenorul principal al Olimpiei - Cristian Popa, respectiv Rareș Miclăuș, responsabilul de comunicare și mass-media.

liga3 olimpia satu mare conferinta presa

Pentru primul sezon în care vor evolua într-un campionat național, conducerea administrativă a Olimpiei consideră ca pentru a duce la bun sfârșit obiectivul de menținere în Liga 3 va avea nevoie de un buget între 180.000 - 250.000 euro, buget ce va fi eșalonat trimestrial pentru buna desfășurare a activității pe toată perioada campionatului. Cu privire la conducerea tehnică a echipei, alături de antrenorul principal Cristi Popa vor fi Ovidiu Suciu (antrenor cu portarii) și Fedak Csaba, iar în zilele următoare se va alătura echipei un preparator fizic. Lotul echipei va fi alcătuit din 23 jucători (3 portari și 20 jucători de câmp), iar în campionatele județene vor fi înscrise echipele de U11 și U13.

Președintele clubului a precizat faptul că deocamdată nu a primit niciun răspuns din partea Primăriei municipiului Satu Mare cu privire la cererea de a evolua pe Stadionul Olimpia ”Daniel Prodan” și au depus cereri către Consiliul Local, respectiv Consiliul Județean, pentru finanțarea activității curente a clubului în Liga 3, în baza Legii 350.

“Așa cum se știe, la 5 ani de la înființare, clubul nostru a reușit promovarea în liga a treia, atât sportiv, prin câștigarea campionatului județean și a barajului de promovare, cât și administrativ, săptămânile trecute fiind în proces de omologare a terenului, iar săptămâna trecută am făcut demersurile necesare pentru afilierea clubului la FRF, inclusiv prin achitarea garanției de 20.000 lei”, a transmis Cosmin Miclăuș.

liga3 olimpia satu mare conferinta presa 3 

“Pentru noul sezon, avem pregătite abonamente (120 lei) pentru toți cei care vor să susțină clubul și să participe la meciurile noastre, de asemenea vom avea tricouri de suporteri cu Olimpia 1921 (40 lei) și fulare (45 lei). În curând vom scoate la vânzare și echipamentul de joc folosit în sezonul trecut și pregătim alte suveniruri legate de Olimpia Satu Mare pentru suporterii care doresc să susțină echipa”, a declarat Sergiu Tăbăcaru.

liga3 olimpia satu mare conferinta presa 2 

Cu privire la jucătorii care vor veni la Olimpia pe ”filiera străină”, directorul sportiv al clubului a transmis că vor sosi la Satu Mare doi jucători de naționalitate franceză, plus un jucător din Bahamas și mai sunt discuții cu alți jucători străini, care este posibil să ajungă în această vară la echipă.

Așa cum am scris în exclusivitate săptămânile trecute, au fost confirmate transferurile portarului Șugar Tamas (SCM Zalău) și a experimentatului Cosmin Anton (Oașul Negrești-Oaș), iar în această săptămână, pe lângă jucătorii care au semnat contracte cu Olimpia, la antrenamente vor participa alți 15 jucători care vor încerca să-l ”impresioneze” pe antrenorul Cristi Popa.

“Astăzi (n.r. luni, 17 iulie) va avea loc reunirea lotului pe Stadionul Someșul. Ne așteaptă un sezon dificil, suntem o echipă nou promovată, în construcție, în mare parte pot să spun că avem 80% din lotul din sezonul trecut. Urmează o perioadă de evaluare, avem 15 jucători care vor veni în probe și avem stabilite o serie de meciuri de pregătire cu echipe de liga a treia. Obiectivul echipei, din punctul meu de vedere, este menținerea în liga a treia, consider că este un obiectiv cinstit și corect. Îmi doresc foarte mult să avem o echipă care să joace fotbal și să aducă lumea la stadion, să fie o echipă bine pregătită din toate punctele de vedere, o echipă în care să îmbinăm tinerețea cu jucătorii experimentați, și să avem rezultate pe măsură”, a declarat antrenorul Cristi Popa.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii