Hotelul Sport va trece în administrarea Municipiului Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 30 august, consilierii sătmăreni vor dezbate proiectul de hotărâre privind preluarea de la Ministerul Tineretului și Sportului a Hotelului Sport.

După o perioadă foarte lungă de timp în care hotelul nu a fost folosit și a ajuns într-o stare avansată de degradare, Ministerul Tineretului și Sportului și-a dat acordul pentru a transfera imobilul în administrarea Municipiului Satu Mare. De altflel, în primăvara acestui an, deputatul UDMR, Magyar Lorand, a cerut ministrului Tineretului, Ioana Bran, explicații cu privire la situația Hotelului Sport.

  • ”MTS și-a dat acordul pentru a ne transfera imobilul, care se află într-o stare avansată de degradare. Vrem să redăm hotelul sportivilor, mai ales că avem și acordul FR Scrimă pentru a înființa la Satu Mare un Centru de Excelență pentru Scrimă, a spus primarul Gábor Kereskényi.

În anul 2012, și consilierii județeni au aprobat în ședința ordinară din 27 august transmiterea cererii de solicitare de transfer a Hotelului Sport, împreună cu terenul aferent, din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) în domeniul public al judeţului Satu Mare.

În anul 2015, Hotelul Sport a revenit Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport (DJTS) Satu Mare, iar conducerea instituției a făcut inventarul, în urma căruia a constatat că lipsesc o serie de bunuri în valoare de peste 40.000 lei. Ulterior, directorul DJTS a trimis o cerere către Ministerul Tineretului şi Sportului pentru obținerea sumei de 875.000 de lei pentru investiții, sumă stabilită și pregătită încă din anul 2010, însă banii nu au mai ajuns la Satu Mare...

Până în anul 2010 hotelul avea 55 de locuri de cazare în 18 camere și două apartamente.

La începutul lunii decembrie 2010, Hotel Sport a fost închiriat pentru 10 ani, contra unei sume modice de către fostul director al DJST, Florin Gal, unei firmei unde avea și el interese. Ulterior Curtea de Apel Oradea l-a condamnat pe Florin Gal la 2 ani și 6 luni de pușcărie, iar pe Călin Gal la 2 ani de închisoare.

”Proiect de hotărâre privind aprobarea transmiterii dreptului de proprietate a imobilului Hotel Sport situat în municipiul Satu Mare, str. Mileniului nr. 25, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Satu Mare, în domeniul public al Municipiului Satu Mare”.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii