Scrimă | Sătmăreanul Răzvan Nojea, cel mai bine clasat floretist tricolor la Coupe du Danube (Bratislava)

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Răzvan Nojea (CS Satu Mare) a fost cel mai bine clasat floretist tricolor la Bratislava, în concursul masculin individual de la Coupe du Danube! El s-a clasat al 45-lea în ierarhia finală, fiind eliminat în turul al treilea al tabloului.

razvan nojeaUnsprezece sportivi români au fost înscriși printre cei 207 floretiști care urmau să ia startul azi, la Bratislava, în concursul individual masculin. Din păcate, mulți sportivi s-au retras din competiție din cauza unor probleme medicale, iar printre ei s-au numărat și echipierii ACS Floreta Timișoara – Mihnea Petrache, Mihnea Robănescu, Felix Dogariu și Darius Malekshahian.
Dintre tricolorii rămași în concurs, trei au fost eliminați în faza grupelor: Matei Serghie (CS Satu Mare – o victorie în grupă), Pavel Sandu (CS Petrolul Ploiești – o victorie în grupă) și Ștefan Balogh (ACSȘ Aramis București – fără victorie în grupă).
Alți patru floretiști români au trecut de prima fază a concursului, mergând pe tablou:
Alexandru Macovei (CS Petrolul Ploiești) – patru victorii în grupă; Răzvan Nojea (CS Satu Mare) – cu patru victorii în grupă; Sebastian Drăghici (CS Olimpia București) – cu două victorii în grupă și Nicolas Pop (CS Satu Mare) – cu două victorii în grupă.
Răzvan Nojea a intrat direct în turul secund, unde l-a eliminat pe germanul Ebert Tillmann, cu 15-14, dar a fost învins în turul al treilea, când a pierdut clar (3-15) în fața polonezului Filip Winkhof. El s-a clasat, la final, pe poziția a 45-a.
Sebastian Drăghici a intrat în primul tur cu o victorie, 15-8 cu turcul Emre Akialp, cedând în turul secund întâlnirea cu germanul Niklas Diestelkamp (9-15).
Nicolas Pop a pierdut în primul tur, 8-15 cu spaniolul Pablo Regueiro Rodriguez, iar Alexandru Macovei – calificat direct în runda a doua, a fost eliminat greu de către olandezul Damian Soemosemito, care s-a impus cu 11-10.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii