smarald tennis club

AJF Satu Mare | Amenzi și suspendări, după evenimentele de la meciurile din Pișcolt și Dara. Sancțiunile dictate sunt mai degrabă mici și ineficiente decât exemplare și preventive

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Comisia de Disciplină din cadrul Asociației Județene de Fotbal Satu Mare a stabilit amenzile și suspendările după evenimentele de la meciurile din Pișcolt și Dara. Amenzile primite de jucătorii care confundă terenul de fotbal cu ringul de box/MMA sau alte sporturi de contact sunt ridicole și parcă încurajează să facă același lucru și cu alte ocazii…

Asociația Județeană de Fotbal Satu Mare, prin Comisia de Disciplină, a atras recent atenția prin deciziile neconvingătoare în ceea ce privește sancționarea incidentelor grave din fotbalul județean sătmărean. Deși jucătorii care bruschează arbitri sau suporterii care atacă jucători ar trebui să fie tratați cu fermitate, amenzile și suspendările dictate de Comisie sunt departe de a reflecta seriozitatea acestor acțiuni. Astfel, este necesară o analiză critică a abordării ineficiente a acestei comisii în combaterea violenței și comportamentului anti-sportiv în fotbalul județean. 

Într-un sport în care fair-play-ul ar trebui să fie o valoare centrală, este deosebit de dezamăgitor să constatăm că, Comisia de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal Satu Mare pare să subestimeze gravitatea incidentelor violente. În cazurile în care jucători bruschează arbitri sau suporteri atacă jucători pe teren, sancțiunile dictate sunt mai degrabă mici și ineficiente decât exemplare și preventive. 

Aceste incidente nu trebuie tratate cu lejeritate, ci trebuie să fie abordate cu seriozitate și fermitate de către autoritățile fotbalistice. Cu toate acestea, Comisia de Disciplină pare să fie reținută în a impune sancțiuni adecvate în astfel de cazuri. Acest lucru nu face decât să submineze integritatea sportului și să transmită un semnal greșit celor implicați.

În loc să aplice sancțiuni dure și demne de gravitatea faptelor, Comisia pare să se mulțumească cu amenzi minuscule și suspendări temporare care nu reușesc să descurajeze astfel de comportamente violente în viitor. Acest lucru este deosebit de îngrijorător, deoarece permite perpetuarea unui climat toxic în fotbalul local, punând în pericol atât integritatea jocului, cât și siguranța participanților și a spectatorilor.

Faptul că jucătorii care atacă arbitri sau suporteri care recurg la violență împotriva jucătorilor primesc doar amenzi și suspendări mici este inacceptabil. Aceste acțiuni ar trebui să aibă consecințe severe, precum suspendări pe termen lung sau chiar excluderea definitivă din competiții. Numai prin impunerea unor sancțiuni adecvate, puternice și coerente, putem spera să schimbăm cultura violenței și să restabilim respectul și fair-play-ul în fotbalul județean sătmărean.

Comisia de Disciplină a Asociației Județene de Fotbal Satu Mare trebuie să își reconsidere abordarea în ceea ce privește sancționarea incidentelor violente. Amenzi și suspendări mici nu sunt suficiente pentru a opri comportamentul anti-sportiv și agresiunea în fotbalul sătmărean. Este necesară o acțiune hotărâtă și fermă, astfel încât jucătorii să înțeleagă că astfel de acțiuni nu vor fi tolerate și vor fi pedepsite corespunzător. Numai atunci putem asigura o atmosferă sigură și fair-play în fotbalul local din Satu Mare.

Deciziile Comisiei de disciplină transmise de AJF Satu Mare: 

”La evenimentele petrecute la jocul Unirea Pişcolt - Olimpia Domăneşti din etapa a 2-a, Liga A V-a, disputat în 14 mai 2023, meci întrerupt în minutul 58, Comisia de Disciplină a hotărât următoarele:

- Două etape suspendare a dreptului de organizare a jocurilor de pe teren propriu pentru echipa Unirea Pişcolt, amendă 300 lei pentru lipsa de asigurare a măsurilor de ordine, conform ROAF.

- Echipa gazdă Unirea Pişcolt pierde jocul cu 0-3 pentru lipsă de organizare,

- Olimpia Domăneşti pierde jocul cu 0-3, amendă 300 lei, pentru lovirea unui oficial (jucător) al echipei Unirea Pişcolt de către un suporter al echipei din Domăneşti,

- suspendarea jucătorului Hiri Mihai (Unirea Pişcolt) patru etape, amendă 75 lei;

- suspendarea jucătorului Bodea Cosmin (Unirea Pişcolt) două etape, amendă 65 lei;

- suspendarea jucătorului Vincent Damian (Olimpia Domăneşti) două etape, amendă 65 lei;

La evenimentele petrecute la jocul Recolta Dorolţ II Dara - Someşul Odoreu din etapa 20-a, Liga a IV-a - Seria B, disputat în 27 mai 2023, meci întrerupt în minutul 83 la scorul de 1-1, Comisia de Disciplină a hotărât următoarele:

- Suspendarea jucătorului Kerekes Patrick (Someşul Odoreu) trei etape, amendă 75 lei.

- Suspendarea jucătorului Varga Alvaro (Someşul Odoreu) două etape, amendă 75 lei

- Echipa Someşul Odoreu pierde jocul cu 0-3, pentru bruscarea arbitrului de către jucătorul - Kerekes Patrick, amendă 150 lei pentru echipa Someşul Odoreu”.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. Elite
  2. Liga 4 A
  3. Liga 4 B
  4. Liga 5
Team
Played Points
1 Oașul 1969 Negrești 19 45
2 Talna Oraşu Nou 20 44
3 Recolta Dorolţ 19 40
4 FC Unirea Tăşnad 19 40
5 Ştiinţa Beltiug 19 37
6 Sportul Botiz 19 34
7 Fortuna Căpleni 18 22
8 Turul Partium 17 18
9 Schwaben K. Cămin 19 13
10 AS Căpleni 18 7
11 Someşul Odoreu 19 0
Team
Played Points
1 Frohlich Foieni 15 36
2 Crasna Moftinu Mic 15 35
3 Someşul Oar 15 34
4 Platanul Marna 14 29
5 Recolta Sanislău 14 28
6 Kneho Urziceni 14 22
7 Stăruinţa Berveni 13 19
8 Real Andrid 15 18
9 Schamagosch Ciumeşti 14 14
10 Voinţa Doba 14 10
11 CSM Victoria Carei II 14 9
12 Viitorul Lucaceni 14 9
13 AS Ghenci 14 5
14 Unirea Pişcolt 1 0
Team
Played Points
1 CSM Satu Mare II 12 33
2 Victoria Apa 13 27
3 Voinţa Lazuri 11 20
4 Voinţa Turţ 11 19
5 Recolta Dorolț II 12 16
6 Cetate Ardud 12 14
7 Înfrăţirea Tarna Mare 11 12
8 Dacia Medieşu Aurit 11 12
9 Codreana Homoroade 11 12
10 Sporting Culciu 10 1

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii