Inițiativă | Inspectoratul Școlar și AJF Satu Mare, parteneriat pentru sprijinirea fotbalului juvenil sătmărean

Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Astăzi, la sediul Inspectoratului Școlar Județan a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia a fost prezentat un parteneriat de colaborare între ISJ Satu Mare și AJF Satu Mare pentru sprijinirea fotbalului juvenil sătmărean.

La conferința de presă au participat inspectorul școlar general, Călin Durla, inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Satu Mare, Mihai Sabău Svegler, președintele AJF Satu Mare, Ștefan Szilagyi, și invitații speciali, susținători ai proiectului, fostul internațional, Florin Prunea, și președintele AJF Maramureș, fostul arbitru, Cristi Balaj.
Așa cum au declarat cei doi actori principali, inspectorul general Călin Durla și președintele Ștefan Szilagyi, proiectul, inițiat de AJF și ISJ, urmărește cuprinderea a cât mai multor copii în activități sportive, fotbalistice în cazul de față.

  • “Prin acţiunea noastră vrem să contribuim la revigorarea acestui sport, să cuprindem cât mai mulţi copii în activităţi fotbalistice. Mă bucur că au venit la lansarea proiectului doi oameni importanți din fotbalul românesc. Copiii au nevoie de modele” a spus inspectorul școlar general, Călin Durla.
  • ”În ceea ce privește competiția juvenilă la nivel primar și gimnazial la fotbal, am ales această disciplină pentru că, alături de baschet și handbal, care au rezultate deosebite și sunt sporturi de tradiție în județul nostru, e un proiect în care noi dorim să revigorăm fotbalul și dorim să fie și un mijloc de emulație în rândul acestor elevi și a școlilor pe care le reprezintă. Prin această competiție oferim la fiecare ciclu cel puțin două selecționate, astfel numărul copiilor va fi mult mai mare pentru că dorim în același timp, pe lângă a crea o cultură a mișcării sportului, să încheiem și relații de socializare. În perioada 4-14 iunie dorim să cuprindem în primă fază echipele care vor veni să se înscrie la această competiție care se va desfășura în patru zone metodice: zona Carei - Tășnad, zona Negrești - Turț - Tarna Mare - Livada, zona mal drept Someș și zona mal stâng Someș. Echipele care vor câștiga, vor veni în turneul final la Satu Mare. Dorim să asigurăm pentru fiecare echipă participantă o minge de fotbal pe care să o oferim din partea AJF, dar și din partea unor sponsori pe care urmează să îi anunțăm”, a spus inspectorul de specialitate din cadrul ISJ Satu Mare, Mihai Sabău Svegler.
  • “Trebuie să facem ceva pentru copii. Trebuie să ne gândim la copii, viitorul fotbalului sătmărean. Vrem să readucem fotbalul sătmărean acolo unde îi este locul, iar noi facem acum un prim pas”, a spus președintele AJF, Ştefan Szilagyi.
    Szilagyi a mai spus că sunt 29.000 de elevi la aceste categorii de vârstă, atât fete, cât și băieți. ”E o arie largă de selecție, iar cluburile private, și nu numai, vor putea urmări copiii la joc”, a mai spus președintele AJF.

Fostul internațional, Florin Prunea, și președintele AJF Maramureș, fostul arbitru, Cristi Balaj, au felicitat organizatorii, lăudându-i pentru inițiativă. De altfel, fostul arbitru FIFA Cristian Balaj a declarat că dorește să implementeze proiectul și în județul Maramureș.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energykardioclubnoiembrie

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii