smarald tennis club

Moto | Mani Gyenes și-a ridicat noua motocicletă pentru Dakar 2024

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Mani Gyenes și-a ridicat noua motocicletă cu care va participa la ediția de anul viitor a celui mai dificil rally-raid din lume, Raliul Dakar.

Rider-ul sătmărean va participa pentru a 14-oară la Dakar și, la fel ca la ediția de anul trecut, va concura în calitate de Legendă a celei mai solicitante competiții din motorsport la categoria Original Malle Moto, fiind de altfel ambasador al categoriei, însă va puncta doar în clasamentul general al competiției.

dakar motocicleta mani gyenes

La ultimele trei ediții ale Dakar-ului Mani a concurat cu aceeași motocicletă, însă la cea de-a 44-a ediție a competiției va concura cu o motocicletă nouă. Este vorba de modelul KTM 450 Rally Replica 2024, una dintre cele 80 de exemplare, serie limitată, produse anual de KTM. De altfel, pentru a fi sigur că va reuși să achiziționeze noua motocicletă, Gyenes a făcut comandă încă din luna martie a acestui an, iar astăzi a fost să o ridice. Noua motocicletă a fost achiziționată pentru Mani de Marcel Butuza și Vectra Racing Team Page, omul de afaceri brașovean fiind alături de Mani în ultimii 15 ani și au concurat împreună la mai multe ediții ale Dakar-ului.

”Pregătirlie pentru #Dakar2024 sunt în toi, iar săptămâna aceasta am ridicat motocicleta cu care voi concura în ianuarie, în Arabia Saudită. Vreau să îi mulțumesc lui Marcel Butuza și Vectra Racing Team Page pentru tot sprijinul acordat de-a lungul anilor, sunt alături de mine de 15 ani și au o contribuție majoră în ce am reușit să fac în rally-raid”, a transmis Mani Gyenes.

În acest weekend, Mani Gyenes va ”inaugura” noua motocicletă la Brașov, iar în următoarea perioadă va intensifica pregătirile pe plan local pentru a fi în formă la noua ediție a celei mai solicitante competiții din motorsport.

f0f15

Dakar Rally 2024 va avea loc în perioada 5-19 ianuarie în Arabia Saudită, va cuprinde un prolog și 12 etape pe parcursul celor 14 zile, iar traseul, care va acoperi o distanță echivalentă de 5.000 de kilometri de probe speciale, continuă explorarea teritoriului saudit, cu 60% din tronsoane complet noi.

dakar traseu 2024

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii