smarald tennis club

Dakar 2023 | Mani Gyenes, primit ca un campion de colegi. “Acest Dakar este în top 3 cele mai grele pentru mine”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mani Gyenes a dat din nou dovadă de perseverență și spirit de luptător și a încheiat cu bine a 13-a sa participare la cel mai dificil raliu de anduranță din lume - Dakar Rally - iar astăzi, la sosirea acasă, a fost primit ca un campion de colegii de la Autonet.

În cadrul unei festivități care a devenit deja o tradiție, riderul sătmărean a băut o cupă de șampanie și a mâncat o felie de tort alături de colegii săi, după care le-a povestit despre aventurile din acest an de la Dakar 2023.

Și în acest an, riderul echipei Autonet Motorcycle Team a avut o evoluție foarte bună la Dakar, îndeplinindu-și obiectivul de a termina între primii 30 de motocicliști în clasamentul general, la finalul celor 14 etape clasându-se pe locul 27, în ultima zi reușind să câștige o poziție în top 30. Având în vedere că la această ediție Mani a fost ambasador la clasa Original by Motul (fără asistență tehnică) și nu a punctat în clasament, riderul sătmărean a punctat în clasamentul categoriei Rally2 (piloți privați) și s-a clasat pe locul 11.

”La Dakar-ul din acest aproape totul a ieșit așa cum mi-am planificat. Am încheiat cu bine raliul și la final m-am clasat în top 30 în clasamentul general, un rezultat foarte bun pentru mine. A fost cel mai greu Dakar din Arabia Saudită, fiind și lung, cu două zile în plus față de anii precedenți. A plouat mult, a fost frig dimineața (5-6 grade), iar eu mă trezeam dimineața la ora trei și jumătate, iar al ora cinci porneam. Am urlat în cască de fericire la final”, a spus Mani Gyenes.

Aventura Dakar-ului din acest an a început pe malul Mării Roșii, a continuat în zona montană și în deșertul Empty Quarter (Rub al Khali) și s-a încheiat pe 15 ianuarie în Dammam (Golful Persic). 

“Acest Dakar este în top trei cele mai grele pentru mine, și nu numai, toți concurenții au spus la fel. Traseul a fost dificil, mai ales în ziua a doua, dar ceea ce a fost mai rău au fost condițiile meteo. De exemplu, când ajungeam în bivuac, prima mea grijă era să găsesc un loc unde să îmi usc hainele pentru ziua următoare, în primele etape nu aveam unde să îmi spăl motocicleta și trebuia să lucrez pe ea așa, plină cu noroi cum era după etapă, iar detalii ca acesta fac concursul și mai greu. Însă am trecut peste, am reușit să duc totul la bun sfârșit. La finish am fost extrem de fericit, mai ales că am și reușit să urc încă o poziție în clasament”, Mani Gyenes. 

Pentru Mani urmează un nou sezon competițional bogat. Va participa pentru a 20-oară la Red Bull Romaniacs, la Sibiu, unde va fi singurul competitor care a luat parte la toate edițiile concursului. Mani, va mai concura și în câteva etape din campionatul românesc de rally-raid, dar va lua parte și la campionatul de enduro al Ungariei.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii