smarald tennis club

Scrimă | Alex Oroian, pe podium la Campionatul Național de spadă individual

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Începând de joi și până duminică, Sala de scrimă „Alexandru Csipler” din municipiul Satu Mare este gazda Campionatului Național de spadă seniori feminin/masculin, individual/echipe.

Joi, în prima zi a competiției au intrat pe planșă băieții, la concursul individual fiind înscriși 70 de sportivi, de la 12 cluburi din țară. Județul Satu Mare a fost reprezentat de spadasinii de la CS Satu Mare (Rareș Farcaș, Kovacs Szilard, Mezinger Mate, Molnar David și Pall Norbert) și CSM Olimpia (Anton Cîmpan, Adrian Dabija, Mezinger Marton, Alex Oroian, Cezar Panas, Tudor Surducan, Szabo Szabolcs, Szep Marton și Szilagyi Balazs). 

Cel mai bun rezultat al primei zile a Campionatului Național de spadă de la Satu Mare a fost obținut de Alex Oroian, care a încheiat competiția individuală pe locul 3, după ce a fost eliminat în semifinală de Lucian Ciovică, 10-15. Alex a câștigat astfel medalia de bronz, după ce anul trecut a fost învins în marea finală de Andrei Timoce.

Competiția a fost dominată de sportivii de la CS Universitatea Craiova, care a avut cel mai numeros lot de spadasini (17), cinci dintre aceștia calificându-se pe tabloul de opt al Campionatul Național de spadă individual, iar în finala competiției Alin Mitrică l-a învins pe colegul său de echipă Lucian Ciovică, iar Mihail Oprea alături de Alex Orioan au câștigat medaliile de bronz.

Ceilalți spadasini sătmăreni s-au clasat pe următoarele locuri: Adrian Dabija - locul 5 (a fost eliminat de Alex Oroian pe tabloul de 8), Tudor Surducan - locul 9, Mezinger Marton - locul 20, Szabo Szabolcs - locul 24, Anton Cîmpan - locul 34, Szilagyi Balazs - locul 36, Cezar Panas - locul 40, Molnar David - locul 44, Molnar David - locul 50, Pall Norbert - locul 51, Rareș Farcaș - locul 62, Kovacs Szilard - locul 64.

Vineri sunt programate întrecerile pe echipe, spadasinii de la CSM Olimpia Satu Mare fiind deținătorii titlului național. De altfel, sătmărenii au câștigat ultimele șase ediții ale Campionatului Național. La ediția din acest an vor participa 13 echipe, iar județul Satu Mare va avea trei echipe:

  • CSM Olimpia Satu Mare 1: Adrian Dabija, Mezinger Marton, Alex Oroian, Tudor Surducan;
  • CSM Olimpia Satu Mare 2: Anton Cîmpan, Cezar Panas, Szabo Szabolcs, Szep Marton;
  • CS Satu Mare: Rareș Farcaș, Mezinger Mate, Molnar David, Pall Norbert;

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii