Scrimă | Amalia Tătăran, cea mai bună clasare la Cupa Mondială de spadă – ”Ciutat de Barcelona” Foto: FIE/Bizzi Team

Scrimă | Amalia Tătăran, cea mai bună clasare la Cupa Mondială de spadă – ”Ciutat de Barcelona”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

România participă în acest weekend la Cupa Mondială de spadă – ”Ciutat de Barcelona”, două dintre cele patru spadasine prezente la turneul din Catalunya fiind sătmărence, Amalia Tătăran și Greta Vereș.

Pe tabloul preliminar a avut succes doar una dintre cele patru tricolore, sătmăreanca Amalia Tătăran. Ea a câștigat întâlnirea cu americanca Victoria Mo (15-4) și i s-a alăturat Anei Maria Popescu pe tabloul principal în urma victoriei obținute cu Beate Christmann (Germania), 12-11.

Alexandra Predescu a învins-o pe suedeza Asa Linde cu 15-13 si a pierdut la un pas de tabloul principal, 9-12 cu rusoaica Tatiana Andriușina.

Sătmăreanca Greta Vereș a trecut de Patrizia Piovesan Silva (Venezuela), cu 15-10, și de britanica Hannah Nesbith (15-7), însă a pierdut în ultimul tur al calificărilor, în fața japonezei Nozomi Sato (7-15).

Bianca Benea a pierdut greu în primul tur, la lituaniana Vikte Azukaite (14-15)

Pe tabloul principal, Ana Maria Popescu a învins-o în primul tur pe elvețianca Pauline Brunner (15-7), dar a cedat cu 9-14 în meciul disputat în turul secund împotriva Katrinei Lehis (Estonia) și s-a clasat pe locul 17 la general.

Amalia Tătăran a trecut de trei tururi pe tabloul principal de la Barcelona. Românca a învins-o cu 15-13 pe Kelley Hurley (SUA) și cu 15-7 pe compatrioata acesteia, Isis Washington, pentru a pierde în optimi meciul cu fosta campioană mondială de la Wuxi 2018, italianca Mara Navarria (5-15). În clasamentul final Amalia Tătăran a terminat pe locul 15.

Mâine dimineață, România va întâlni Singapore, în concursul rezervat echipelor.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii