Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Handbal | Cristina Neagu, cea mai bună handbalistă din lume, pentru a treia oară în carieră

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Cristina Neagu (Buducnost Podgorica) a fost desemnată de Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) cea mai bună handbalistă din lume în 2016, ea mai primind această distincţie în 2010 şi 2015.
Cele mai bune handbaliste ale anului 2016 au fost stabilite în urma votului jurnaliştilor, specialiştilor şi fanilor, pe site-ul oficial al federaţiei internaţionale, www.ihf.info.
Neagu le-a întrecut pe componentele echipei Gyor, Nora Mork (locul 2) şi Nycke Groot (locul 3), Cristina impunându-se datorită opţiunii clare a fanilor (37,14 la sută faţă de 20,86 la sută Mork). Locul patru i-a revenit jucătoarei suedeze de la CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, câştigătoare a Ligii Campionilor în 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo (Norvegia). Mork, Groot şi Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalistă a Ligii Campionilor, anul trecut.
La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain), de asemenea pentru a treia oară (după 2007 şi 2014).
Cel mai bun antrenor a fost desemnat francezul Didier Dinart, antrenorul naţionalei masculine a Franţei, şi islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Media

Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu