FRF | S-au stabilit duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Joi, 2 februarie, la Casa Fotbalului s-au stabilit, prin tragere la sorți, duelurile pentru barajul de promovare în Liga 3, ediția 2023-2024.

Astfel, în urma tragerii la sorți, campioana județului Satu Mare din acest sezon va întâlni, în dublă manșă, campioana județului Sălaj. La finalul anului trecut, pe primul loc în ”Liga a IV-a Consiliul Județean Sălaj” se afla Luceafărul Bălan (34 puncte), pe locul 2 - ACS Ardealul Crișeni (29 puncte), iar pe locul 3 - CS Barcău Nușfalău (28 puncte).
Vor promova cele 21 de echipe câştigătoare ale jocurilor de baraj dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF/AMFB. Jocurile se vor disputa în sistem eliminatoriu, tur – retur, pe 17 iunie 2023, ora 18:00, respectiv 24 iunie 2023, ora 17:30.
  • Regiunea 1: Bacău – Neamț, Botoșani – Suceava, Vaslui – Iași

  • Regiunea 2: Sălaj – Satu Mare, Bihor – Cluj, Maramureș – Bistrița-Năsăud

  • Regiunea 3: Alba – Covasna, Harghita – Sibiu, Mureș – Brașov

  • Regiunea 4: Mehedinți – Arad, Hunedoara – Timiș, Gorj – Caraș-Severin

  • Regiunea 5: Teleorman – Vâlcea, Olt – Argeș, Dâmbovița – Dolj

  • Regiunea 6: Ilfov – Călărași, Ialomița – Giurgiu, București – Prahova

  • Regiunea 7: Tulcea – Buzău, Brăila – Galați, Vrancea – Constanța

 
Ca urmare a abrogării principiului avantajului golului marcat în deplasare la jocurile eliminatorii disputate în dublă manşă, prin decizia Comitetului Executiv al FRF din 27 iunie 2021, în situaţia în care, după disputarea celor două jocuri de baraj, egalitatea se menţine (la puncte și golaveraj), după o pauză de 5 minute acordată la terminarea celor 90 de minute regulamentare, jocul retur se va prelungi cu două reprize a câte 15 minute, fără pauze între ele (doar pentru schimbarea terenului).
În cazul în care egalitatea se menţine şi după reprizele de prelungire, echipa câştigătoare va fi desemnată în urma executării loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă, în conformitate cu Legile Jocului.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii