Liga 5 | Un fotbal DIFERIT: ”În 23 de ani de fotbal nu mi-a fost dat să văd așa ceva”

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sâmbătă, pe terenul din Agriș, în cadrul etapei a opta din liga a cincea sătmăreană s-a jucat meciul dintre CS Diferit și Viitorul Viile Satu Mare.

Jucătorii ”diferiți” au câștigat cu scorul de 3-1 și au bifat al treilea joc consecutiv fără înfrângere. Pentru vicepreședintele AJF, Costică Por, revenit în iarbă din lipsa arbitrilor, părea un joc obișnuit, ca multe altele din îndelungata sa carieră, însă nu a fost deloc așa, la finalul meciului rămânând impresionat de comportamentul echipei Diferit: ”în 23 de ani de fotbal nu mi-a fost dat să văd așa ceva”.

  • ”Am simtit nevoia de a scrie aceste rânduri, în contextul ultimelor evenimente petrecute în fotbalul județean. De ce un fotbal diferit?! Simplu. Pentru că SE POATE. Au demonstrat acest lucru un grup de tineri creștini care joacă și ei fotbal, dar un fotbal diferit. De fapt, acesta ar trebui să fie fotbalul normal, un joc în care îți respecți partenerul de joacă, arbitrul și spectatorii. Spre bucuria mea, sâmbătă, 19 octombrie, am arbitrat un joc între acești tineri și o altă echipă din județ. În 23 de ani de fotbal nu mi-a fost dat să văd așa ceva și nu mă refer aici la faptul că acești tineri s-au rugat înainte de meci și au mulțumit lui Dumnezeu pentru că sunt sănătoși și pot să joace, ci și la comportamentul lor din timpul jocului. Să te oprești tu, de bună voie, când îți dă mingea în mână sau la faptul de a-ți cere scuze de la adversar că l-ai călcat din neglijență, să nu auzi o înjurătură tot meciul. Nu mi-am văzut rostul pe teren, acel meci putea să se joace și fără arbitru. Le-am anulat și un gol, să le văd reacția. ”Nici o problemă, dacă dumneavoastră așa ați văzut”. A fost o bucurie să îi cunosc pe acești tineri și sâmbătă după-masa să fiu în mijlocul lor. Și, ca totul să fie diferit, i-au rugat pe jucătorii echipei oaspete să rămână după meci să mănânce alături de ei. Au putut să mănânce din aceeași paine, să bea din aceeași sticlă de suc, fără să pățească nimic. Ba, mai mult, s-au despărțit ca prieteni. Acesta este fotbalul care ar trebui să fie, aceste lucruri ar trebui să se intâmple la fiecare joc, acesta ar trebui să fie fotbalul normal. Văzând acești tineri, m-am bucurat că există. Mi-au conturat speranța că se poate. E greu să fii un om mai bun, dar nu imposibil. Fără să supăr pe nimeni, această echipă DIFERIT ar putea fi un exemplu de urmat. Fotbalul lor diferit e mult mai plăcut decât fotbalul nostru cu înjurături și bătăi. Am să mai merg la jocurile lor. În încheiere, un mesaj de la ei: FIȚI BINECUVÂNTAȚI!”, este mesajul transmis de Costică Por, la finalul meciului.”

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

energy kids

Rezultate și clasamente fotbal județean

  1. L 4A
  2. L 4B
  3. L 4C
  4. Liga 5A
  5. Liga 5B

global

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii