Baschet U18 | Fetele de la LPS Satu Mare s-au clasat pe locul 6 la Turneul Final

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Săptămâna trecută, la Târgoviște, s-a disputat Turneul Final 1A din Campionatul Național U18 feminin, competiție la care s-au calificat și fetele de la LPS Satu Mare.

Cele șase formații calificate au luptat pentru primele patru locuri, care duc la Turneul Final 1B, unde se vor disputa semifinalele și finalele competiției. Gazda primului turneu final, CSS CSM Târgoviște, s-a impus în toate cele cinci partide, pe doi s-a clasat CSS CSM Alexandria, iar sătmărencele de la LPS Satu Mare au încheiat Turneul Final pe locul șase.

În drumul spre primul turneu final au fost două faze de calificare. În prima, cele 16 echipe au participat la 6 turnee, câte 4 echipe, iar sătmărencele au încheiat pe locul trei Grupa 1, cu 24 puncte (10 victorii și 3 înfrângeri), după care a urmat faza semifinală unde au fost etape săptămânale. La finalul fazei a doua, fetele pregătite de Adriana Pricop s-au clasat pe locul doi în Grupa A (8 victorii și 2 înfrângeri), la un punct în spatele celor de la LAPI Dej.

După disputarea tuturor meciurilor de la Turneul Final, CSS CSM Târgoviște (deținătoarea titlului la această categorie) s-a clasat pe prima poziție, cu victorii pe linie, 5 din 5, CSS CSM Alexandria (campioană la U16 anul trecut) s-a clasat pe locul doi cu 9 puncte (4/1), iar LAPI Dej a ocupat locul trei cu 8 puncte (3/2). CSS Sibiu a obținut ultimul bilet la Turneul Final 1B, cu 7 puncte după 2 succese și 3 eșecuri, iar pe locurile 5 și 6 au încheiat CS Olimpia București cu 6 puncte (1/4) și LPS Satu Mare cu 5 puncte (0/5).

Pe parcursul Turneului Final, Rebecca Lipovan (LPS Satu Mare) a fost una dintre cele mai bune marcatoare, la finalul competiției ocupând locul trei în topul coșgheterelor, cu 72 de puncte (14,4 medie),

Campioana sezonului se va decide la începutul lunii viitoare, semifinalele sunt programate în 4 mai (CSS CSM Târgoviște - CSS Sibiu, respectiv CSS CSM Alexandria cu LAPI Dej), iar finalele se vor desfășura duminică, 5 mai. 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii