Dakar 2016. Ziua 10. Emanuel Gyenes #33 a urcat pe 13 la general și rămâne lider la clasa maraton

Etapa 10 (13 ianuarie): Belen — La Rioja (763 km; probă specială de 278 km).
Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat etapa a 10-a de la Dakar 2016 pe locul 17, sătmăreanul înregistrând timpul de 4 ore și 31 min la finalul traseului Belen — La Rioja care a avut 793 km din care proba specială a fost de 278 km. Mani a încheiat etapa la 43 minute în spatele câștigătorului zilei, SVITKO STEFAN (SVK).


La finalul etapei a13-a Emanuel Gyenes #33 și-a consolidat poziția de lider la clasa maraton având peste opt minute avans față de locul doi, iar la general a urcat pe poziția 13
Emanuel Gyenes - Mani #33 a transmis următorul mesaj pe pagina sa de facebook:
  • ”Am terminat și proba a 10-a din Dakar 2016 (s-a desfășurat în zona dunelor albe de la Fiambala, în Argentina). A fost o zi maraton pentru că ieri seară nu am avut asistență tehnică, dar din fericire nu am avut nicio problemă cu motocicleta. Ieri și astăzi (13 ianuarie) am avut două zile foarte grele, cu foarte mult nisip și acum bate foarte tare vântul și nu se poate sta fără ochelari. La începutul probei de astăzi a și plouat, am mers mai încet nu am avut un ritm foarte bun, dar după alimentare mi-am găsit ritmul și împreună cu alți patru piloți ne-am tot întrecut în ultimii 50 de km. Ne-am distrat foarte bine. Mă bucur că sunt aici, mai sunt trei zile de concurs și sper să ajungem la Rosario cu un rezultat cât se poate de bun.”
Cea de a 11-a etapă (14 ianuarie) din Dakar 2016 este una foarte lungă cu 712 km în program, din care 431 km de probă specială. Nu va mai fi atât de mult de navigat ca în zilele precedente când s-a rulat în dunele de la Fiambala, însă nu este o zi ușoară. Pe traseu predomină fesh-feshul, un nisip extrem de fin care pare dur însă se comportă ca și cum ar fi noroi – este foarte alunecos și te poți păcăli ușor. După încheierea și acestei etape, vor mai rămâne încă două zile cu trasee extrem de rapide pe drumuri de pământ din zona montană și marele finiș de la Rosario.
Emaneul Gyenes este la trei zile distanță de cel de al treilea său titlu în Dakar la clasa Maraton. Riderul Autonet Motorcycle Team a mai câștigat categoria, la care nu este permisă schimbarea motorului de-a lungul celor două săptămâni de raliu, în 2011 și 2015. Iar actualul loc 13 deținut în clasamentul general este cea mai bună performanță din istoria participărilor riderilor români în Dakar.
foto: © DPPI, facebook/Emanuel Gyenes - Mani

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii