Dakar 2016. Ziua 8. Emanuel Gyenes #33 a terminat etapa pe locul 23 și este pe 20 în clasamentul general

Etapa 8 (11 ianuarie): Salta — Belen (766 km; probă specială de 393 km).
Emanuel Gyenes (KTM) a încheiat runda a 8-a care a adus primele sectoare de dune ale acestei a 38-a ediţii pe locul 23, cu timpul de 5 ore și 7 minute, la 33 de minute de învingătorul zilei, PRICE TOBY (AUS). La general, sătmăreanul de la Autonet Motorcycle Team, a rămas pe locul 20.
Pilotul australian Toby Price (KTM) a câştigat etapa a 8-a Raliului Dakar, la secţiunea moto, desfăşurată între localităţile argentiniene Salta şi Belen, pe distanţa de 766 km, acesta bifând a patra victorie de etapa la actuala ediţie a cursei. Price a preluat conducerea în clasamentul general după această etapă, parcurcând cei 393 km al specialei cu timpul de 4 ore 33 min 14 sec. 
Toby Price a fost urmat în clasament de portughezul Paulo Goncalves (Honda), la 5 min 17 sec, şi de chilianul Pablo Quintanilla (Husqvarna), la 6 min 32 sec.
La general, Price conduce cu timpul cumulat de 27 h 28 min 56 sec, devansându-i pe Goncalves, cu 2 min 05 sec, şi pe slovacul Stefan Svitko (KTM), cu 14 min 14 sec. Gyenes se află pe locul 20, la 01 h 35 min 29 sec.

Emanuel Gyenes - Mani #33 a transmis următorul mesaj pe pagina sa de facebook:  
  • A doua parte a probei a fost una cu nisip pe alocuri chiar cu fesh-fesh și a fost cea mai dificilă de până acum la capitolul navigație.
  • Ieri mi s-a stricat Iritrackul în a doua parte a probei speciale și din acest motiv nu m-ați putut vedea. Am primit unul nou și ar trebui să fie totul ok astăzi. Speciala de ieri a fost lungă și grea în a doua parte. În prima am mers prin canioane. A fost foarte cald și am avut mult nisip fin cu iarbă și mult de navigat - nu am avut niciun drum, am mers doar prin nisip. Nu au fost dune ci doar întinderi nisipoase cu iarbă.
  • Astăzi pornim în cea de a doua etapă maraton din acest Dakar și asta înseamnă ca voi reîntâlni echipa de asistență abia mâine seară, când vom fi în La Rioja.
foto: © DPPI, facebook/Emanuel Gyenes - Mani


Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii