Dakar 2018 | Respect, Mani Gyenes! Sătmăreanul a terminat pe locul 23 Raliul Dakar: ”A fost cea mai grea ediţie la care am participat!”

Motociclistul Emanuel Gyenes (Autonet Motorcycle Team) a încheiat ediția aniversară a Raliului Dakar pe locul 23, după ce a terminat pe poziţia 17 în ultima etapă, sâmbătă, la Cordoba (Argentina).
Riderul sătmărean a încheiat cele 14 etape ale raliului cu timpul de 50 de ore, două minute şi 42 de secunde, la șase ore și 56 minute în spatele câștigătorului de la #Dakar2018, austriacul Matthias Walker (43 ore 06' 01').
  • ”Salutări de la finişul ultimei probe speciale! Mulţumesc pentru mesajele primite de la voi de-a lungul raliului, aceasta a fost cea mai grea ediţie în care am concurat. Le mulţumesc celor care m-au sprijinit să particip în Dakar 2018: Autonet, Schlemmer, Motul, Pirelli. Aceasta este cea mai dură competiţie de rally-raid şi nu aş fi ajuns aici fără susţinerea lor. Laci şi Szabi vă mulţumesc pentru toată munca din acest Dakar”, a scris Mani pe contul său de Facebook imediat după finalul raliului.
  • Am ajuns la sfârșitul Dakar-ului 2018. A fost o ediție foarte grea, chiar cea mai grea din America de Sud. Mă bucur că am ajuns la finiș! Locul 23 nu este chiar cel pe care mi l-am dorit. Dar este un loc extraordinar, având în vedere că an de an vin concurenți tot mai puternici și cu motociclete foarte performante. Am avut două săptămâni foarte grele, fără mari probleme. Am avut mici căzături și vreau să mulțumesc echipei de asistență tehnică formată din Laszlo Olah și Szabolcs Racz, cei care mi-au pregătit motocicleta pentru fiecare etapă. Le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut și încurajat de-a lungul acestor două săptămâni”, a concluzionat Emanuel Gyenes #28.
La clasa moto, Raliul Dakar 2018 a fost câştigat de austriacul Matthias Walkner (Red Bull KTM Factory Team), pe locul doi a terminat argentinianul Kevin Benavides (Monster Energy Honda Team), iar a treia traptă a podiumului a fost ocupată de australianul Toby Price (Red Bull KTM Factory Team).
Mani a plecat din Cordoba spre Buenos Aires pentru a lăsa echipamentul la vaporul care-l va duce în Europa. Revenirea în România este programată pentru marţi, 23 ianuarie, ora 15:25, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni.

Câștigătorii ediţiei a 40-a a Raliului Dakar:
AUTO:
1. Carlos Sainz/Lucas Cruz (Spania/Peugeot)
2. Nasser Al-Attiyah (Qatar)/Matthieu Baumel (Franţa/Toyota)
3. Giniel de Villiers (Africa de Sud)/Dirk von Zitzewitz (Germania/Toyota)
MOTO:
1. Matthias Walkner (Austria/KTM)
2. Kevin Benavides (Argentina/Honda)
3. Toby Price (Australia/KTM)
CAMIOANE:
1. Eduard Nikolaev/Evgheni Iakovlev/Vladimir R]bakov (Rusia/Kamaz)
2. Serghei Viazovici/Pavel Garanin/Andrei Jigulin (Belarus/Maz)
3. Airat Mardeev/Aidar Beliaev/Dmitri Svistunov (Rusia/Kamaz)
QUADS:
1. Ignacio Casale (Chile/Casale Racing)
2. Nicolas Cavigliasso (Argentina/Team Al Desert)
3. Jeremias Gonzalez Ferioli (Argentina/Consultores de Empresas)

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii