Dakar 2018 | Ziua 11 | Mani Gyenes, locul 24 în clasamentul general. Etapa 12 a fost anulată Foto: RallyZone

Dakar 2018 | Ziua 11 | Mani Gyenes, locul 24 în clasamentul general. Etapa 12 a fost anulată

Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
Etapa a XI-a de la #Dakar2018 s-a desfășurat miercuri (17 ianuarie) între între localitățile Belén și  Fiambalá - traseu cu o lungime de 485 km, dintre care 280 km de probă specială.
A fost a doua probă specială de pe teritoriul Argentinei, concurenții trecând prin dunele albe cu nisip foarte fin din Fiambala, unde temperatura aerului a ajuns la 45 de grade C. Startul în ziua 10 s-a dat alternativ între cele patru categorii Moto, Quad, Auto si Camioane, iar Mani a pornit în proba la ora locala 09:20 (14.20, ora României). Etapa de miercuri a fost prima parte din cea de-a doua etapă maraton pe care motocicliștii o au în aceasta ediție aniversară a Raliului Dakar, concurenții urmând să se întâlnescă abia joi seară cu echipe de asistență tehnică.

Riderul de la Autonet Motorcycle Team a înregistrat la finalul etapei a XI-a al 30-lea timp (5 ore, 20 minute), la peste o oră și 18 minute în spatele câștigătorului etapei, australianul Toby Price și a mai câștigat o poziție în clasamentul general, Gyenes ocupând acum locul 24, cu timpul de 42 ore 40 minute și 43 secunde. Este a treia etapă din această ediție a Dakar-ului în care Mani Gyenes termină pe locul 30 și este cel mai bun loc din clasamentul general de la această ediție aniversară.
Învingător în etapa 11 a fost australianul Toby Price (KTM), urmat de argentinianul Kevin Benavides (Honda) şi de francezul Antoine Meo (KTM), iar în clasamentul general conduce în continuare austriacul Matthias Walker, urmat de argentinianul Kevin Benavides, în timp ce Toby Price a urcat pe locul trei după abandonul spaniolului JOAN BARREDA BORT.

Etapa a XII-a programată joi între oraşele argentiniene Chilecito şi San Juan a fost anulată de organizatori la secţiunile moto şi quad după ce piloţii de motociclete şi quads au refuzat să ia startul după vehiculele de la secţiunile auto şi campioane, ca urmare modificării traseului din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile prevăzute pentru joi, după cum au explicat şefii echipelor participante.
Iniţial, pentru clasele moto şi quads era stabilit un parcurs cronometrat de 375 km, diferit de cel de la secţiunile auto şi quads, care a fost anulat însă pentru a fi inclus în traseul stabilit pentru vehiculele de mari dimensiuni.
"Condiţiile meteorologice nefavorabile, prevăzute în regiunea Fiambala pentru joi, 18 ianuarie, nu vor permite elicopterelor să zboare şi să asigure securitatea la începutul cursei, la clasele moto şi quads", au precizat organizatorii într-un comunicat.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii