Formula 1 China | Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei Foto: Facebook/F1

Formula 1 China | Lewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Chinei

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
Lewis Hamilton, pilotul britanic al echipei Mercedes, a câştigat, astăzi, Marele Premiu al Chinei, a doua etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de Sebastian Vettel (Ferrari) şi de olandezul Max Verstappen (Red Bull).
Britanicul a condus încă de la start, a negociat o perioadă mai haotică a Marelui Premiu cu lejeritate și a avut ritmul necesar pentru a nu fi preocupat cu adevărat de cele întâmplate în spatele său, scrie pitstops.ro. Comparativ, Sebastian Vettel a avut mult mai mult de lucru, însă a încheiat cursa pe un meritat loc secund. Germanul a efectuat o serie de depășiri în prima parte a cursei pentru a recâștiga pozițiile pierdute în primele tururi în urma unor incidente ce au adus atât o perioadă de VSC, cât și mașina de siguranță pe circuit.
A treia treaptă a podiumului a fost ocupată de un Max Verstappen efervescent. Olandezul plecat de pe locul 16 a reușit câteva tururi entuziasmante la începutul cursei care l-au adus foarte devreme în plină luptă pentru podium. Verstappen a trebuit să se dueleze cu Daniel Ricciardo pentru a-și păstra locul 3 la final în fața sa.

Australianul nu a avut resursele necesare pentru a efectua depășirea care l-ar fi pus pe podium și a terminat abia al 4-lea. Rezultatul Red Bull a fost cu siguranță bun, dat fiind că mașini Ferrari și Mercedes au încheiat în spatele ambilor piloți ai echipei austriece. Kimi Raikkonen s-a clasat al 5-lea, impresia fiind că Ferrari ar fi putut să-i ofere finlandezului un podium dacă ar fi ales o strategie ușor diferită. Compatriotul său, Valtteri Bottas, a fost al 6-lea, o greșeală elementară făcând ca acesta să piardă timp prețios în spatele mașinii de siguranță.

Carlos Sainz a făcut o cursă curată și s-a clasat al 7-lea, iar o serie de lupte strânse pentru restul punctelor a fost câștigată de Kevin Magnussen, care a terminat pe 8 în fața celor doi piloți Force India, Sergio Perez și Esteban Ocon.
Pista umedă a făcut ca momentele dinaintea startului să fie extrem de tensionate. Alegerea pneurilor corecte a fost crucială, după cum Carlos Sainz a aflat. Spaniolul a fost singurul de pe grilă care a ales să plece în cursă pe slick-uri și a pierdut loc după loc când luminile roșii s-au stins – parcă stătea pe loc în timp ce restul plutonului trecea pe lângă el.

În față, liderii au avut starturi decente. Hamilton și-a păstrat cu lejeritate avantajul, în fața lui Vettel și Bottas. Ricciardo a câștigat un loc în fața lui Raikkonen, dar ceva mai în spate, coechipierul său făcea spectacol. Plecat de pe poziția a 16-a a grilei de start, Verstappen a urcat pe 7 în primul tur, Fernando Alonso ajungând la rândul său pe locul 8.

Hamilton a condus cursa de la un capăt la altul. Cu Verstappen la 1-2s în urma sa, britanicul a gestionat bine avansul, iar cuplul de la Ferrari s-a apropiat amenințător de poziția a 3-a a lui Ricciardo. A fost doar o chestiune de timp până când una din mașinile Ferrari a trecut de australian. Cel care a făcut-o a fost Vettel – după un duel excelent -, germanul întrecându-l mai întâi pe coechipierul său cu un atac întârziat în același viraj 4.
În ce privește lupta de la vârf, Hamilton și Vettel au început sezonul cum nu se putea mai bine – atât pentru ei, cât și pentru fani. După două curse, sezonul 2017 se anunță a fi cât se poate de interesant.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii