Mani Gyenes, pregătit pentru DAKAR 2017. Autonet și Schlemmer, sponsorii principali Foto: Facebook/Emanuel Gyenes

Mani Gyenes, pregătit pentru DAKAR 2017. Autonet și Schlemmer, sponsorii principali

Sprijinit de principalii sponsori Autonet și Schlemmer, campionul de la Autonet Motorcycle Team - Mani Gyenes este pregătit pentru #Dakar2017.
Joi, 24 noiembrie, Mani va fi prezent în Le Havre (Franța) unde vor avea loc pre-verificările tehnice și îmbarcarea pe vapor a motocicletei și a mașinii de asistență, iar după aceea revine acasă pentru a-și continua antrenamentele.
În ziua de Crăciun, Mani Gyenes va zbura spre America de Sud unde în perioda 30 decembrie - 01 ianuarie 2017 vor avea loc controalele administrative și tehnice, iar în 2 ianuarie va lua startul la #Dakar2017 din Asuncion (Paraguay). Și la #Dakar2017 Gyenes va fi însoțit de Laszlo Olah și Szabolcs Racz, cei doi alcătuind echipa de asistența tehnică.

Într-un interviu oferit în exclusivitate pentru www.sportulsatmarean.ro, Mani Gyenes spune că la #Dakar2017 dorește să facă o cursă bună, fără să își asume riscuri prea mari și să încerce să își îmbunătățească rezultatul de anul trecut, locul 14, la general.
Cum a fost anul 2016 pentru tine și care a fost cel mai important moment din sezonul 2016?
- Am avut un sezon bun deoarece am reușit să câștig Campionatul de Enduro al Ungariei și Campionatul de Endurocross, tot al Ungariei. Este greu să obții rezultate bune în Ungaria deoarece este un pluton foarte numeros și bine pregătit. Cel mai important moment a fost în ianuarie, la Dakar.

Cum a fost în Campionatul de Endurocross al Ungariei?
- Am avut 6 etape cu peste 100 de participanți la fiecare etapă, trasee foarte bine pregătite și cu mulți suporteri care te încurajează. M-am simțit foarte bine la aceste etape și de aceea am și hotărât să abandonez campionatul României.

Cum a fost International Six Days Enduro 2016? Cum s-a comportat motocicleta cu noile suspensii?
- La ISDE 2016 am sosit din Maroc de la un Campionat Mondial de Rally Raid, am fost puțin obosit, dar am așteptat cu nerăbdare startul din Spania, având în vedere că am concurat cu o motocicletă nouă, a trebuit să mă obișnuiesc cu ea deoarece a fost de o categorie mai mică decât cu ce concuram până acum. Mi-a plăcut tare mult. Din păcate, în primele două zile de concurs am făcut febră datorită unei răceli, astfel am pierdut timp prețios în clasament, dar am mai avut 4 zile să recuperez.

Urmează #Dakar2017, cum vezi a șaptea ta participare în cea mai dificilă competiție de anduranță?
- Nu o să îmi fie deloc ușor anul viitor la Dakar. O să fim 5 zile în Bolivia la peste 4000m altitudine, unde anul trecut am avut cele mai slabe rezultate din cauza înălțimii. Am avut dureri de cap și nu m-am simțit bine deloc acolo. Anul acesta voi participa cu aceeași motocicletă, dar cu suspensii îmbunătățite și sper să mă ajute să pot să fiu mai rapid.
Ce îți propui la #Dakar2017?
- Vreau să fac o cursă bună, fără să îmi asum riscuri prea mari și să încerc să îmi îmbunătățesc rezultatul de anul trecut, la general, locul 14.

Cum se prezintă motocicleta cu îmbunătățirile pe care le-ai făcut pe parcursul anului?
- Alte îmbunătățiri nu prea am ce să îi mai aduc, cel mai important este să ai suspensii bune și să ai motor puternic. Motorul a fost desfăcut bucăți și schimbat tot ce a fost nevoie. Practic, am din nou un motor nou.
Cum se prezintă bugetul? Ești acoperit pentru participarea la Dakar 2017? Consiliul Județean te susțiune în continuare?
- Sunt acoperit financiar. Autonet Motorcycle Team mă susține în continuare, alături de Schlemmer România. La ediția #Dakar2017 Consiliul Județean Satu Mare nu mi-e sponsor deoarece nu am cerut finanțare. Poate anul viitor.

Care este programul până la Dakar 2017?
- În 24 noiembrie trebuie să fiu în Le Havre (Franța) pentru a pune motocicleta și mașina de asistență pe vapor, iar după aceea vin acasă și îmi continui antrenamentele pentru #Dakar2017. În 25 decembrie voi zbura spre America de Sud, iar în 2 ianuarie voi lua startul la #Dakar2017 din Asuncion (Paraguay).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii