reborn
Adriana Matei și Beáta Vaida au câștigat în premieră o medalie FIVB Foto: worldtour.2018.fivb.com

Adriana Matei și Beáta Vaida au câștigat în premieră o medalie FIVB

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Sătmărencele Adriana Matei și Beata Vaida, reprezentantele CSM București, au câștigat turneul din Brazilia, de la Miguel Pereira, și devin astfel primele reprezentante ale României ce câștigă un turneu de volei pe plajă.

Cele două voleibaliste au trecut repede peste eșecurile de la Huntington Beach și Ipatema și au mers la Miguel Pereira, acolo unde au realizat cea mai importantă performanță de până acum a României în această disciplină. Adriana Matei și Beata Vaida au câștigat în premieră atât pentru ele, cât și pentru România, un turneu de volei pe plajă.

Turneul de la Miguel Pereira a fost total diferit față de precedentele în care cele două ”tigroaice” au participat, în condițiile în care la start s-au alininat doar 14 echipe. Adriana Matei și Beata Vaida au făcut parte din grupa D a turneului, pe care au terminat-o pe poziția a doua, ca urmare a victoriei 2:0 (21:14, 21:12) în fața perechii Maria Clara Albrecht Carvalhaes/Thais Rodrigues Ferreira și a înfrângerii 1:2 cu Aline Lebioda și Diana Bellas Romariz Silva. Fetele noastre s-au calificat așadar în optimile de finală, unde au trecut fără emoții de suedezele Jenny Strålman și Therese Strålman, 2:0 (21:5, 21:7), pentru ca în sferturi să aibă cel mai dificil examen din faza eliminatorie: victorie la limită, 2:1 (16:21, 21:17, 16:14) cu două reprezentante ale gazdelor, Vitoria De Souza Rodrigues și Juliana Paula Simões.
Adriana Matei și Beata Vaida au acces așadar în careul de ași, de unde totul a mers perfect. În penultimul act, Adriana și Beata au trecut de Naiana Rodrigues de Araújo și Rachel Nunes, 2:0 (21:9, 21:17), și a urmat momentul revanșei cu Aline Lebioda și Diana Bellas Romariz Silva, în fața cărora pierduseră în faza grupelor. De data aceasta, sătmărencele au avut câștig de cauză, s-au impus în minimum de seturi (21:13 și 21:19) și au câștigat, așa cum spuneam, în premieră un turneu de volei pe plajă.

  • ”Suntem fericite! Este prima noastră medalie FIVB. A fost cel mai bun turneu al nostru. Ne-am bucurat să jucăm aici, în fața a acestor oameni”, a spus Adriana Matei la finalul partidei. ”A fost foarte greu să învingi o echipă din Brazilia aici, dar cred că publicul de fapt ne-a ajutat mult. Deși ei susțineau echipa gazdă, ne-a plăcut atmosfera. A fost uimitor și minunat aici, în Brazilia. Cred că este cu adevărat un moment istoric pentru voleiul pe plajă românesc”, a afirmat și Beata Vaida.
    Felicitări fetelor și antrenorului Adrian Pricop pentru rezultatul obținut!

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii