A început cea mai importantă competiție de Beach Volley din România Foto: Sportul Sătmărean/Valentin Păduraru

A început cea mai importantă competiție de Beach Volley din România

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
În perioada 21 - 24 septembrie în Piața 25 Octombrie din Satu Mare se desfășoară cea mai importantă competiție de volei pe plajă organizată vreodată în România: ”CEV Beach Volleyball Satellite Satu Mare”.
În centrul nou al orașului, pe platoul dintre Palatul Administrativ și Casa de Cultură a Sindicatelor, pe un teren de nisip amenajat special pentru această competiție, se desfășoară sub egida Confederației Europene de Volei (CEV) etapa de CEV Beach Volleyball Satellite, destinată echipelor feminine.
La acest turneu au dorit să participe 56 de echipe din 28 de țări europene, însă conform clasamentului european au fost admise pentru competiție cele mai bune 24 de echipe. Dintre acestea, șapte echipe cu cel mai mare punctaj sunt calificate direct pe tabloul principal (Main Draw). Acestora li s-a alăturat o echipă din Ungaria (Lakatos Enikő și Lutter Eszter) care a primit un wild card din partea CEV pentru calificarea directă pe tabloul principal.
Alte 16 echipe au intrat în competiție înca de joi după-amiază pentru a se confrunta în calificări.
Printre favoritele principale al acestui turneu se numără Karla Borger/Margareta Kozuch din Germania (favoritele numărul 1 la competiția din Satu Mare), Valentyna Davidova/Ievgeniia Shchypkova (Ucraina) și Svetlana Kholomina/Olga Motrich (Rusia).

România este reprezentată la această competiție de sătmărencele Adriana Matei si Vaida Beata, sportive consacrate în voleiul pe plajă având în palmares o medalie de aur la un turneu asemănător cu cel din Satu Mare. Elevele antrenorului Adrian Pricop – după argintul obținut la CEV Beach Volleyball Satellite Ljubljana, Slovenia – au câștigat în urmă cu o lună etapa de CEV Beach Volleyball Satellite din Larnaca, Cipru. A fost prima dată în istoria acestui sport, când o echipă din România a câstigat o competiție de asemenea anvergură destinată seniorilor. Anul acesta sătmărencele Matei și Vaida au cucerit si medalia de argint la Campionatele Europene U22.
Evenimentul este organizat de CS ADEP Satu Mare în colaborare cu Federația Română de Volei și cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare, al Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Satu Mare. Sponsorii acestui eveniment sunt: TARR beton, Schlemmer, Rambo Energy Drink by Gama&Gama, Aquastar Satu Mare, Apaserv Satu Mare, Barta Ati. Parteneri CEV: Mikasa, Sberbank.

Supervizorul CEV al acestei competiții din Satu Mare este domnul Anton Fichtinger din Austria, delegatul arbitrilor este Mireia Carreno Goma din Spania, iar directorul turneului este Adrian Pricop, cel din urmă fiind și promoterul 2017 CEV Beach Volleyball Women Satellite Satu Mare. Arbitrii locali sunt numiți: Georgiana Grădinaru, Adrian Bardasan, Mirela Mateizer si Andreea Bucheanu.
Premiile totale sunt de 4000 euro, echipa câștigătoare fiind premiată cu 880 de euro.

Rezultatele înregistrate astăzi în calificări:
Rådström/Påhlsson (Suedia) 0 - 2 Eiholzer/Caluori (Elveția) (10-21, 5-21)
Sondergard/Okholm (Danemarca) 0 - 2 Jancar/Kotnik (Slovenia) (18-21, 18-21)
Huber/Greber (Elveția) 1 - 2 Simonsson/Yoken (Slovenia) (21-15, 19-21, 9-15)
Jupiter/Lusson (Franța) 2 - 0 Matic/Aleksic (Serbia) (21-19, 21-13)
de Vries/Oosterveld (Olanda) 1 - 2 Placette/Chamereau (Franța) (21-19, 16-21, 13-15)
Richard/Carrere (Franța) 2 - 0 Kotlasova/Resova (Cehia) (21-12, 21-17)
Freiberger/Klopf (Austria) 0 - 2 Rehackova/Stochlova (Cehia) (19-21, 11-21)
Gromadowska/Gruszczynska (Polonia) 1 - 2 De Beule/Coolman (Belgia) (21-16, 19-21, 12-15)

Programul turneului:
Vineri, 22 septembrie, de la ora 10:00: tabloul principal de 16;
Sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 10:00: tabloul principal de 16;
Duminică, 24 septembrie: sferturi, finala mică (ora 19:30), finala mare (ora 20:30).
www.sportulsatmarean.ro este partener media al 2017 CEV Beach Volleyball Satellite Satu Mare.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii