Baner Deschis
reborn

Șah | Frații Kovacs și Alexandru Sofineti, aur la Campionatul Internaţional de Şah online al României

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În perioada 12-14 iunie s-a desfăşurat Campionatul Internaţional de Şah online al României, turnee de şah rapid şi blitz la echipe de juniori.

La competiție au participat sute de şahişti din țară la diferite categorii de vârstă cuprinse între 8 şi 20 de ani. O echipă a fost formată din trei jucători şi o rezervă, iar campionatul s-a desfăşurat pe platforma chess.com. Toţi participanţii au utilizat aplicaţia Zoom pentru a putea fi monitorizaţi în timpul rundelor.

La turneul de şah rapid sub 8 ani a participat și CS Voinţa Satu Mare, echipă formată din Balazs Kovacs, Abel Kovacs şi Alexandru Sofineti (împrumutat de la Sighetu Marmaţiei). Cei trei s-au descurcat exemplar, au condus detaşat turneul şi au strâns împreună 20,5 puncte (7, 6.5, 7). Este punctajul care i-a plasat pe primul loc după 9 runde.

La acest turneu s-au înscris 14 echipe, iar Top 5-ul l-au completat CSS Târgu-Mureş – 19,5 p, CSU Bucureşti A – 17,5p, Tinerii Lei Baia Mare – 16p şi CSU Bucureşti B – 16p. 

Antrenor șahiștilor de la CS Voinţa Satu Mare a fost Ciprian Muntean, cel care a arbitrat turneul de 10 ani de la Campionatul Internaţional de Şah online al României.

Podium pentru Abel la Cireșar 2020

Tot în mediul online, în perioada 1-9 iunie s-a organizat turneul internaţional Cireşar, al Academiei de Şah Hannibal din Republica Moldova. La Turneul D (U8), CS Voinţa l-a avut pe Abel Kovacs, sportiv care a terminat concursul pe locul 3 cu 7 puncte din 9 runde.

 

De la CS Voinţa au mai participat: Balazs Kovacs, Dominik Seletye, Bogdan Moldovan, Alin Ciocîrlie, Viviana Trella, Benjamin Steib.

 

La Turneul D s-au înscris 49 de şahişti din România, Franţa, Polonia, Republica Moldova, Ucraina. Printre arbtrii acestui turneu s-a numărat și sătmăreanul Ciprian Muntean.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii