Imprimă această pagină

Șah | Balazs Kovacs a câștigat trei medalii la Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sătmăreanul Balazs Kovacs a câștigat trei medalii la ediția a XIII-a a Campionatului Național Școlar de Șah ”Elisabeta Polihroniade”.

La concursul ce s-a desfășurat în perioada 3-12 ianuarie 2020 la Covasna au participat șahiști din toată țara la următoarele categorii de vârstă (băieți/fete): U7, U9, U11, U13, U15, U17. Evenimentul sportiv a cuprins turnee de șah clasic, blitz, șah rapid și dezlegări.

CS Voința Satu Mare s-a comportat excelent la această ediție prin sportivul Balazs Kovacs. Deși are doar 5 anișori și jumătate, sătmăreanul antrenat de Ciprian Muntean și Zoltan Pall a reușit să cucerească trei medalii la categoria băieți U7. Balazs Kovacs confirmă încă o dată talentul pe care-l are în acest sport al minții, pus în valoare de pregătirea de care are parte la clubul de care aparține.

Cu 7 puncte obținute, Balazs Kovacs a cucerit medalia de aur la șah clasic U7. Este un rezultat remarcabil și care-i permite să participe la Campionatul Mondial Individual Școlar de Șah 2020 din Peru (2-12 mai). Organizatorii turneului de la Covasna (ACS Elisabeta Polihroniade, Ministerul Educației Naționale și Federația Română de Șah) oferă gratuitate la cazare și masă la Mondialul Școlar de Șah. 

Balazs Kovacs a cucerit alte două medalii la Covasna. Ne referim la turneele U7 de șah rapid (argint) și blitz (bronz).

sah campionatul national elisabeta polihroniade

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii