Spadă | CSM Satu Mare a câștigat pentru al treilea an consecutiv titlul național pe echipe

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sala de scrimă ”Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit de vineri și până duminică ediția 2019 a Campionatului Național de spadă seniori masculin și, pentru al treilea an consecutiv, spadasinii sătmăreni au câștigat medaliile de aur în competiția pe echipe. 

Concursul a reunit la start spadasini de la mai multe cluburi de profil din țară (CSM Satu Mare, CS Satu Mare, CS Universitatea Craiova, Dinamo București, ACS Corona Brașov, CSU Târgu Mureș, CSM Craiova, LPS Bihorul Oradea, LPS Petrache Triscu CS UNEFS București), care au concurat la individual și pe echipe.

Vineri, în prima zi a competiției, s-a dat startul în proba individuală la care au participat 43 de sportivi, iar la finalul unei competiții disputate, sătmăreanul Adrian Szilagyi a obținut medalia de bronz după ce a pierdut la ultima tușă (14-15) duelul din semifinale cu Mario Perşu (CSU Craiova). Titlul național a fost câștigat de Mario Perşu, care l-a învins în marea (15-12) pe dinamovistul Adrian Dabija.

Sâmbătă și duminică a fost programată întrecerea pe echipe, cele opt formații care s-au duelat pentru medalii au fost: CSM Satu Mare, CS Satu Mare, CS Dinamo1, CS Dinamo2, CS Universitatea Craiova1, CS Universitatea Craiova2,  CSM Craiova, LPS Craiova.

Și în 2019, pentru al treilea an la rând și pentru a patra oară în ultimii cinci ani, medaliile de aur au fost câștigate de sportivii de la CSM Satu Mare: Adam Mascka, Alexandru Oroianu, Marton Szep și Adrian Szilagyi. Echipa pregătită de Csiszar Francisc a dominat întrecerile desfășurate în regim de turneu, iar la finalul competiției a devenit din nou campioană națională. Pe locul doi s-a clasat CS Dinamo (Adrian Dabija, Josef Mahringer, Claudiu Pavel și Andrei Timoce), iar pe trei s-a clasat CSU Craiova1 (Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Alin Sbârcia, Ștefăniță Vîlceanu).

  • ”După un an de muncă și antrenamente în acest weekend am reușit să obțin atât la proba individuală un loc pe podium (medalia de bronz), cât și la proba pe echipe, alaturi de colegii mei, MEDALIA DE AUR. Am păstrat tradiția, iar CSM Satu Mare a rămas în fruntea clasamentului celor mai bune echipe de spadă din țară. Mulțumim pentru această performanță antrenorilor Csiszar Ferencz și Nagy Lehel, FRS, CSM Satu Mare, CS Satu Mare și sponsorilor DCN eu Cash&Carry și Gemelli”, a declarat pentru Sportul Sătmărean, Adrian Szilagyi.

spada cn csm sm

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii