Imprimă această pagină

Luca Gurza (CS Satu Mare), vicecampion național la spadă - individual (categ. 12-13 ani)

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Sala de scrimă ”Ana Pascu” (Floreasca) din București găzduiește în perioada 16-27 iunie ediția 2018 a Campionatului Național de scrimă pentru copii.

La această întrecere-maraton, sunt prezenți peste 850 de sportivi de la toate cluburile de scrimă din țară. Se trage la feminin și masculin, individual și pe echipe, la următoarele categorii de vârstă: 8-9 ani, 10-11 ani și 12-13 ani.

Întrecerile au debutat astăzi cu proba de spadă masculin, la categoria 12-13 ani. La start s-au prezentat 58 de sportivi din întreaga țară, iar în marea finală s-au întâlnit Alexandru Popescu (CS UNEFS) și sătmăreanul Luca Gurza (CS Satu Mare). La finalul unei finale disputate (10-8) titlul de campion național a fost câștigat de Alexandru Popescu. Rezultate bune au fost obținute și de Mezinger Marton (LPS Satu Mare), locul 4, sportivul sătmărean fiind la o tușă distanță de podium și de Cimpan Anton (CS Satu Mare), care a încheiat concursul pe locul 7.

Rezultatele complete ale concursului de azi pot fi văzute AICI, iar clasamentul final al Campionatului Național de scrimă pentru copii, în proba de spadă masculin individual, 12-13 ani, poate fi văzut AICI.

La fel ca și în 2017, și în 2018 alături de micii campioni ai scrimei românești se vor afla mari vedete din sportul românesc. Campioni mondiali și olimpici au răspuns invitației Federației Române de Scrimă și îi vor premia pe cei mai merituoși mici scrimeri. Astfel, vor face premierea la Campionatul Național de Copii, Loredana Dinu, Larisa Iordache, Alexandra Predescu, Marian Drăgulescu, Simona Pop, Denisa Barosan, Claudia Vanță, Laura Oprea, Alina Dumitru, Simona Gherman, Maria Boldor, Mălina Călugăreanu, Monica Roșu și Irina Deleanu.

scrimacopii

 

 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii