Performanță | Stahl, Szereday și Brendli, vicecampioane europene la floretă veterani

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În perioada 10-13 mai, orașul Alkmaar (Olanda) a fost gazda Campionatului European de scrimă pe echipe -veterani, competiție la care România a participat cu patru echipe: spadă masculin/feminin și floretă masculin/feminin.

Echipa României de floretă-feminin-veterani a fost alcătuită din trei sătmărence: Cristina Stahl (participantă la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008), Diana Brendli și Judith Szereday
Sătmărencele au fost repartizate în Grupa 2 alături de Germania și Marea Britanie, echipe pe care le-a învins la finalul unor meciuri foarte disputate. În primul meci au trecut de Marea Britanie cu scorul de 45-38, Diana Brendli fiind în mare formă, iar în meciul doi, cu Cristina Stahl impecabilă, au învins Germania cu 42-41, după ce nemțoaicele au condus cu 41-34.
Pe tabloul de opt au trecut de Rusia cu scorul de 45-41, iar în semifinale au eliminat Ungaria, scor 44-41. În marea finală, România a întâlnit principala favorită a competiției, Italia, care s-a impus cu scorul de 45-38.

Sătmărencele Stahl, Szereday și Brendli au participat pentru prima dată la o astfel de competiție, evoluția lor fiind apreciată de organizatori și de spectatori, care în finală le-au susținut și încurajat. De altfel, sătmărencele au câștigat prima medalie românească la un campionat european de veterani.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii