CSM Satu Mare a câștigat Campionatul Național de spadă seniori masculin

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Sala de scrimă ”Alexandru Csipler” din Satu Mare a găzduit de vineri și până duminică ediția 2018 a Campionatului Național de spadă seniori masculin.

Concursul a reunit la start spadasini de la toate cluburile de profil din țară, care au concurat la individual și pe echipe.
Vineri, în prima zi a competiției, s-a dat startul în proba individuală la care au participat 50 de sportivi de la toate cluburile de profil din țară. Pentru medalia de aur s-au duelat doi sportivi de la CSU Craiova, Alin Sbîrc reușind sa-l învingă pe colegul său de club, Mario Persu, cu scorul de 12-10. Pe locul trei s-au clasat, la egalitate, Adrian Dabija (CS Dinamo) și fostul sportiv de la CSM Satu Mare, Andrei Timoce, care acum reprezintă clubul CS Dinamo.
În proba individuală, Adam Macska (CSM Satu Mare) a obținut cea mai bună clasare (locul 6), ceilalți sportivi sătmăreni obținând următoarele rezultate: Adrian Szilagyi (CSM Satu Mare) – locul 10, Balazs Szilagyi (CS Satu Mare) – locul 12, Marton Szep (CSM Satu Mare) – locul 17, Alex Oroian (CS Satu Mare) – locul 18, Nagy Lehel (CS Satu Mare) – locul 20, Bertalan Arkoși (CSM Satu Mare) – locul 24, Tudor Surducan (CS Satu Mare) – locul 29, Szabolcs Szabo (CS Satu Mare) – locul 34, Emilian Feher (CS Satu Mare) – locul 44, Marton Mezinger (LPS Satu Mare) – locul 46.

Sâmbătă și duminică a fost programată întrecerea pe echipe, cele zece formații care s-au duelat pentru medalii au fost: CSM Craiova, CS Dinamo2, LPS Craiova, CSU Târgu Mureș, CSM Satu Mare, CSU Craiova 2, CSU Craiova 1, CS Satu Mare, CS Dinamo, CS UNEFS.
În 2018, pentru al doilea an la rând și pentru a treia oară în ultimii patru ani, medaliile de aur au fost câștigate de sportivii de la CSM Satu Mare. Echipa pregătită de Csiszar Francisc a avut victorii pe linie în Superligă, iar la finalul întrecerii a devenit din nou campioană națională. Pe locul doi s-a clasat CS Dinamo1, iar pe trei s-a clasat CSU Craiova1.
La ediția din acest an a Campionatului Național de spadă seniori pentru CSM Satu Mare au tras Adrian Szilagyi, Arkoși Bertalan, Macska Adam și Szep Marton, în timp ce pentru echipa celor de la CS Satu Mare (locul 5) a fost alcătuită Nagy Lehel, Alex Oroian, Tudor Surducan și Szilagyi Balasz, a încheiat concursul pe locul 5. Spada sătmăreană este antrenată de Francisc Csiszar, Nagy Lehel și Simona Surducan.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii