Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Spadă | CS Satu Mare a câștigat Campionatul Național în proba masculină pe echipe Foto: Federația Română de Scrimă

Spadă | CS Satu Mare a câștigat Campionatul Național în proba masculină pe echipe

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Campionatul Național de spadă pentru juniori - ediția 2017, ce s-a desfășurat în sala de scrimă ”Ghencea” din București, s-a încheiat duminică cu proba masculină pe echipe.
Pentru al treilea an consecutiv, sportivii de la CS Satu Mare au reușit să-și adjudece titlul național la această probă.
La startul competiției s-au aliniat opt formații: LPS Craiova1, LPS Craiova2, LPS Craiova3, CS UNEFS1, CS UNEFS2, CS Dinamo, CSA Steaua și CS Satu Mare.
Echipa sătmăreană alcătuită din Marton Szep, Alexandru Oroian, Adam Macska și Balazs Szilagyi a avut o evoluție remarcabilă și a câștigat medaliile de aur după ce au trecut în marea finală de echipa LPS Craiova2, scor 45-25. Bronzul le-a revenit spadasinilor de la CS Dinamo, învingători în finala mică în fața celor de la LPS Craiova3, scor 45-33.

La proba individuală masculin a Campionatului Național de spadă pentru juniori au participat 39 de sportivi, dintre care 6 spadasini au fost de la CS Satu Mare.
După tururile preliminare s-a format un tablou incomplet de 64, iar Marton Szep l-a eliminat pe Liviu Pașcu (LPS Craiova) pe tabloul de 8, scor 15-10, apoi a trecut de Daniel Gavriluț (UNEFS București) cu 15-9. Din păcate în finală sătmăreanul a fost învins de Adrian Dabija (Dinamo) cu 15-13 și a devenit vicecampion național.
Același Dabija l-a eliminat pe Adam Macska pe tabloul de 8 (scor 15-8), iar ulterior l-a eliminat și pe Alexandru Oroian în semifinale, scor 15-13, astfel că Oroian a cucerit medalia de bronz.
Rezultatele sătmărenilor la proba individuală masculin: Marton Szep – 2, Alexandru Oroian – 3, Adam Macska – 5, Balazs Szilagyi – 9, Zoltan Kato – 20, Tudor Surducan – 26.
Sportivii de la CS Satu Mare sunt pregătiți de Francisc Csiszar, Nagy Lehel, Simona Surducan și Adrian Pop.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Lasă un comentariu