Rugby | Stejarii pleacă într-un turneu de pregătire în America de Sud

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Naționala de rugby a României va efectua în luna iunie un turneu, în America de Sud, în cadrul căruia va întâlni Chile și Brazilia.

Meciurile vor avea loc pe 8 iunie, la Valparaiso, cu Chile si pe 15 iunie, la Sao Paulo, cu Brazilia. Reunirea lotului este programata pentru 29 mai, la sediul Federatiei Romane de Rugby, dupa care, pe 2 iunie se va pleca spre Chile.

Pentru aceste partide, staff-ul tehnic a stabilit un lot de 26 de jucatori ce provin de la 5 cluburi din Romania: 6 – CSM Bucuresti, 6 – Timisoara Saracens, 5- CSM Stiinta Baia Mare, 4 – CSA Steaua, 1- CS Dinamo si patru din Franta. De remarcat este prezenta in premiera in lotul de 26 de jucatori a lui Taylor Gontineac (19 ani).

  • ”Obiectivul pentru acest turneu in America de Sud este acela de a obtine doua victorii. Trebuie sa continuam sa lucram ceea ce am inceput ca plan de joc in Rugby Europe Championship si sa dam jucatorilor tineri mai mult timp de joc. Tinand cont de faptul ca nu vom juca multe meciuri in acest an, aceste partide vor fi benefice pentru ei ca sa capete experienta de joc, sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc. Va fi un pic greu pentru ca nu vom avea mult timp la dispozitie, practic pentru primul meci, cel cu Chile avem 9 antrenamente, apoi jucatorii trebuie sa se acomodeze cu diferenta de fus orar, ceea ce inseamna cinci ore in plus fata de ora Romaniei, nu trebuie ignorate nici conditiile meteorologice, am vazut ca va ploua mult, va fi foarte umed. Lotul selectat este o combinatie de jucatori cu experienta si jucatori tineri, revenind misiunea celor cu experienta sa stranga grupul si sa-i ajute pe cei mai tineri sa se integreze cat mai bine in sistemul de joc”, a declarat Marius Tincu, antrenor interimar Romania.

 

Lotul României pentru turneul din America de Sud:

Pilieri: Constantin PRISTĂVIȚĂ (CSM Stiinta Baia Mare), Iulian HARȚIG (CSM Bucuresti), Alexandru GORDAȘ (CSM Bucuresti), Cosmin MANOLE (CS Dinamo), Alexandru SAVIN (CSM Bucuresti)

Taloneuri: Eugen CĂPĂȚÂNĂ (Timisoara Saracens), Ovidiu COJOCARU (CSM Stiinta Baia Mare)

Linia a doua: Marius ANTONESCU (Colomiers), Johan Van HEERDEN (Perpignan), Ionuț MUREȘAN (Timisoara Saracens)

Linia a treia: Dorin LAZĂR (Timisoara Saracens), Cristi CHIRICA (CSM Stiinta Baia Mare), Vlad NECULAU (Timisoara Saracens), Adrian ION (CSM Bucuresti), Mihai MACOVEI (Colomiers)

Mijlocasi la gramada: Florin SURUGIU (CSA Steaua), Gabriel RUPANU (Timisoara Saracens)

Mijlocas la deschidere: Tudor BOLDOR (CSA Steaua), Daniel PLAI (CSA Steaua)

Aripi: Mihai LĂMBOIU (CSM Stiinta Baia Mare), Nicolas ONUȚU (CSM Bucuresti),  Robert NEAGU (CSA Steaua)

Centri: Vlăduț POPA (Timisoara Saracens), Taylor GONTINEAC (Clermont Espoirs),  Florin VLAICU (CSM Bucuresti)

Fundas: Dorin MANOLE (CSM Stiinta Baia Mare)

Staff: Marius Tincu- antrenor principal interimar, Lasha Tavartkiladze – antrenor, Mugurel Preda – antrenor, Florin Tasca – preparator fizic, Constantin Gheara – manager, Ciprian Caplescu – asistent manager, Mihai Matei – manager media,  Wanya-Cringu Daniel-Razvan – doctor, George Radu – kinetoterapeut, Valentin Toma – kinetoterapeut

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii