Imprimă această pagină

Rugby | România întâlnește Belgia în ultima etapă a Rugby Europe Championship

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Duminică sunt programate ultimele partide din cadrul ediției 2019 a Rugby Europe Championship, la Bruxelles, Stejarii urmând să întâlnească Belgia. 

Derby-ul orgoliilor, Rusia-Georgia se va disputa pe stadionul din Krasnodar, iar la Koln, Germania va primi vizita Spaniei în tentativa de a-și trece în cont macar o victorie în acest sezon.

Stejarii se vor deplasa pe King Baudouin Stadium din Bruxelles cu gandul la o victorie cu punct bonus ofensiv, puncte care pot ajuta România în clasamentul final al acestei editii din Rugby Europe Championship sa ocupe cel putin pozitia a treia. Belgia se afla pe penultima pozitie cu o singura victorie, una insa extrem de importanta care probabil o va ajuta sa evite barajul pentru mentinerea in competitie.

Belgia a invins Germania in acest sezon, chiar in prima etapa, dupa un meci extrem de fizic, raportul incercarilor fiind de 5-3, insa merita remarcat ca alaturi de doua eseuri de penalizare, restul finalizarilor interenul de tinta au fost reusite de jucatori de pe pachetul de inaintare. Dupa acest succes diavolii negri au pierdut la scor in Rusia, pe propriul teren cu Georgia si de asemenea tot in deplasare, in Spania.

Adversara Stejarilor de duminica ocupa pozitia a 23-a in clasamentul mondial, World Rugby, sub comanda antrenorului Guillaume Ajac, aflandu-se jucatori interesanti care evolueaza in campionate din Franta si Anglia. Pilierul Maxime Jadot evolueaz la Dijon, tot din tara cocosului galic venind sa intareasca lotul belgienilor Bastien Gallaire, Lucas Sotteau, Tom Herenger, Sven D’Hooghe, Jean-Maurice Decubber si Amin Hamzaoui toti jucatori pe inaintare, ceea ce este un argument si pentru cele prezentate mai sus.

Dupa ce a evitat retrogradarea in urma unui baraj cu Portugalia, in urma cu doi ani, de acesta data Belgia se pare ca nu va mai avea aceste emotii, chiar si in eventualitatea unei infrangeri in fata Romaniei, diavolii negri avand avantajul victoriei in fata Germaniei, care este putin probabil ca va reusi sa treaca in acesta ultima runda de puternica echipa a Spaniei.

Pe Kuban Stadium din Krasnodar, Rusia si Georgia se vor intalni pentru a 23-a oara, ursii asteptand din 1993 o victorie in fata celor supranumiti Lelos, atunci aflandu-se  fata in fata pentru prima data. Cum Georgia si-a asigurat deja titlul de campioana a acestei editii, fiind neinvinsa in anterioarele patru etape, va fi un derby al orgoliilor mai ales ca ursii lui Lyn Jones au demonstrat ca pot face fata oricarui adversar.

In partida Germania-Spania, fiecare din cele doua combatante va cauta victoria, ibericii pentru a-si asigura pozitia secunda la sfarsitul competitiei, nemtii cu gandul ca mai pot evita ultimul loc. Aceasta va fi cea de-a 14-a partida directa dintre cele doua natiuni, pana in prezent de noua ori impunandu-se Los Leones, ultimul rezultat pozitiv pentru Germania inregistrandu-se in 2016, tot la Koln, cand s-a consemnat remiza, scor 17-17.

Programul etapei a 5-a din cadrul Rugby Europe Championship:

Duminică, 17 martie (ora 14:00):

Kuban Stadium, Krasnodar: Rusia - Georgia 

Sportpark Höhenberg, Köln: Germania - Spania 

King Baudouin Stadium, Bruxelles: Belgia - Romania 

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii