Naționala de rugby a României are un nou antrenor Foto: frr.ro

Naționala de rugby a României are un nou antrenor

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Începând de azi, naționala de rugby a României are un nou antrenor. Fost internaţional francez, Thomas Lièvremont a semnat un contract valabil până după Cupa Mondială din 2023. Acesta a declarat că obiectivul său este să îmbunătățească rugby-ul românesc.

În vârstă de 44 de ani, Lièvremont a mai antrenat echipa US Dax, între 2008 şi 2010, apoi a pregătit înaintarea la Aviron Bayonnais, în perioada 2010-2011. Între 2015 şi 2017, el a fost managerul echipei "under 20" a Franţei.

  • “Am avut un proces de selecţie pe o perioadă destul de lungă, cu aplicaţii de la foarte mulţi antrenori, chiar din partea câtorva antrenori români. În final am luat decizia că Thomas este cel mai în măsură să câştige această concurs pentru antrenor principal al României”, a declarat preşedintele federaţiei, Alin Petrache.

Ca jucător, Thomas Lièvremont a fost de trei ori campion al Franței cu Biarritz (2002, 2005 și 2006), a câștigat cu echipa Franței de trei ori Turneul celor Șase Națiuni (1998 si 2004 – Marele Slam și 2006) și a fost vicecampion mondial cu echipa în 1999.

România a obţinut calificarea la Cupa Mondială din 2019, însă a fost exclusă pentru că a folosit un rugbist fără drept de joc. 

Lièvremont îl înlocuieşte la conducerea tehnică a primei reprezentative pe galezul Lynn Howells, care a demsionat la începutul lunii martie.

România va disputa trei meciuri în luna noiembrie: pe 10 noiembrie partida de baraj cu Portugalia pentru menținerea în Rugby Europe Championship, după care vor urma două partide test World Rugby cu Statele Unite ale Americii (17 noiembrie) și cu Uruguay (24 noiembrie). În plus, România A va întâlni, pe 3 noiembrie, într-un meci de pregătire, Kenya.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii