Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Rugby 7 | România a promovat în Grand Prix Series Foto: Rugby Europe

Rugby 7 | România a promovat în Grand Prix Series

Echipa națională de rugby în 7 a câștigat și cea de-a doua etapă contând pentru competiția Rugby Europe Men’s 7s, care s-a disputat in Lituania la Siauliai și astfel, cu succesul cumulat din runda anterioară, de la Zagreb, România a revenit după trei ani în elita continentală a rugbyului în 7, Grand Prix Series.

La Siauliai, in prima faza a competitiei, cea a grupelor, România a intalnit, in ordine Letonia, Luxemburg si Ucraina. Debutul a fost unul cu sase eseuri, dintre care patru transformate, adica un succes cu 28-0 in fata Letoniei, cate o dubla reusind Stephen Hihetah si Marian Ispir, evolutia echipei noastre fiind una care nu a dat adversarei nicio sansa de a marca puncte.
A urmat o infrangere oarecum surprizatoare in fata celor din Luxemburg, desi am condus in doua randuri, pe final adversarii revenind de la 22-14 in favoarea noastra. Ne-am impus insa in ultimul joc, cel cu Ucraina, dupa o prima repriza in care ne-am dat drumul la joc ceva mai greu, in dreptul Romaniei fiind pana la urma contabilizate cinci eseuri.
Cu locul secund ocupat in grupa, Romania a inceput ziua a doua din Lituania cu o partida impotriva Israelului, contand pentru sferturile de finala. Cu incercarile reusite de Stephen Hihetah si Ionel Melinte, ambele transformate de ultimul, ne-am distantat la 12-0, insa Israelul a redus diferenta. Marian Ispir a gasit din nou drumul catre eseu si pe final, in ciuda cartonaselor galbene vazute de Dennis Perju si Ionut Botezatu, soarta partidei nu a mai putut fi schimbata.
In semifinale Romania a reintalnit Letonia. A fost un joc fara istoric, dominat de echipa noastra, care a marcat sase eseuri, Ionel Melinte trecandu-si in cont un hat-trick. De aceeasi maniera ne-am impus si in finala, Belgia nereusind sa faca fata poftei de joc a unei echipe a Romaniei din care din nou la rampa a iesit Ionel Melinte, autor si de aceasta data al unui hat-trick.
Astfel, prin victoriile din etapele de la Zagreb si Siauliai, Romania a acumulat 40 de puncte in clasamentul general, adica maxim posibil dupa o asteptare de trei ani, echipa nationala de rugby in 7 revenind in elita continentala, Grand Prix Series.

Rezultate:
Grupa A:
Romania 38 - 0 Letonia (marcatori: Melinte-e,3tr, Ispir-2e, Hihetah-2e, Tigla-e,tr)
Romania 22 - 24 Luxemburg (marcatori: Hihetah-e, Surugiu-2e, Zaharia-e, tr)
Romania 33 - 0 Ucraina (marcatori: Zaharia-e, Hihetah-e, Surugiu-e, Onutu-e, Ispir-e, Melinte-3tr, Botezatu-tr)
Sferturi de finală: Romania 17 - 10 Israel (marcatori: Hihetah-e, Melinte-e, 2tr, Ispir-e)
Semifinale: Romania 40 - 0 Letonia (marcatori: Melinte-3e, 3tr, Zaharia-e, 2tr, Surugiu-e, Hihetah-e)
Finala: Romania 35 - 5 Belgia (marcatori: Melinte-3e,3tr,Zaharia-e,2tr, Ispir-e)

Clasament etapa Siauliai:
1. România 20p
2. Belgia 18p
3. Letonia 16p

Clasamentul final al ediției 2018:
1. România 40p - Promovată în Grand Prix Series
2. Belgia 34p
3. Lituania 30p
4. Danemarca 26p
5. Israel 22p
6. Luxemburg 18p
7. Letonia 17p
8. Ucraina 13p
9. Croatia 12p
10. Ungaria 6p
11. Bulgaria 6p
12. Cipru 4p

Lotul României a fost compus din: Vlăduț Zaharia (Timișoara Saracens), Dennis Perju, Ionel Melinte, Florin Surugiu (CSA Steaua), Cătălin Prunaru, Marian Ispir (CSM București), Alexandru Țiglă, Ionuț Botezatu (CSM Știința Baia Mare), Valentin Ivan (CS Dinamo), Daniel Boicu (CNOPT), Julien Onutu (Franța), Stephen Hihetah (cpt) (Hull Rugby - Anglia).
Staff: Danie De Villiers – director tehnic/antrenor principal, William Moala – antrenor secund, Daniel Carpo – antrenor secund, Marius Todosi – kinetoterapeut, Mihai Lazar – manager.

Sursa

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii