Info Util | Franţa va organiza Cupa Mondială de rugby din 2023

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
World Rugby a anuntat miercuri, 15 noiembrie, ca Franta va gazdui Cupa Mondiala de rugby din 2023.
Acesta decizie vine in urma votului exprimat la Adunarea World Rugby care a avut loc la Londra, de catre tarile afiliate la forul mondial. Franta a castigat scrutinul cu 24-15 in fata principalei contracandidate, Africa de Sud. Editia a X-a a Cupei Mondiale de rugby va avea loc in lunile septembrie si octombrie 2023.
La Adunarea World Rugby care a avut loc la Royal Garden Hotel din Londra, Franta a fost aproape de a castiga inca din primul tur de scrutin, adunand 18 voturi, fata de cele 13 ale Africii de Sud si 8 ale Irlandei. In turul secund, Franta s-a impus in fata Africii de Sud cu 24-15, urmand sa organizeze pentru a doua oara competitia, dupa editia din 2007 (care a programat meciuri si in Irlanda si Tara Galilor).
Cele 39 de voturi care au decis castigatoarea au fost impartite astfel:
- cate 3 voturi fiecare – tarile din primul esalon valoric (care nu sunt candidate la organizarea competitiei):Noua Zeelanda, Australia, Argentina, Anglia, Tara Galilor, Scotia, Italia;
- cate 2 voturi fiecare – asociatiile regionale : Oceania, America de Nord, America de Sud, Europa, Asia, Africa;
- cate un vot – tarile din esalonul secund valoric: Romania, Georgia, Statele Unite si Canada;
Meciurile de la Cupa Mondiala de rugby vor avea loc pe noua stadioane: Stade de France la Saint-Denis, Stade Velodrome la Marsilia,Groupama Stadium la Lyon, Stade Pierre-Mauroy la Villeneuve-d’Ascq, Matmut Atlantique la Bordeaux, Stade de la Beaujoire la Nantes, Stadium la Toulouse, Allianz Ribiera la Nisa, Stade Geoffroy- Guichard la Saint-Etienne.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii