Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Challenge Cup. Timișoara Saracens va juca cu Harlequins, Edinburgh și Stade Francais Foto: frr.ro

Challenge Cup. Timișoara Saracens va juca cu Harlequins, Edinburgh și Stade Francais

Miercuri, 29 iunie, la Neuchâtel, Elveția, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea grupelor din Challenge Cup și Champions Cup, sezonul 2016-2017.
Calificată fără înfrângere în grupele Challenge Cup, a doua competiție valorică intercluburi din Europa, campioana României, Timișoara Saracens a fost repartizată în Grupa 5, alături de Harlequins (Aviva Premiership), Edinburgh (Pro12) și Stade Francais (Top 14).
  • „Trebuie sa recunosc ca este o provocare mare pentru prima noastra participare in grupele Challenge Cup, insa ne asteptam la adversari puternici. Obiectivul echipei ramane acelasi, de a reusi rezultate cat mai bune in meciurile de casa, de a juca un rugby frumos, deschis. Pana la urma cred ca cel mai mult conteaza experienta pe care o vom dobandi din aceste meciuri si imi doresc foarte mult sa ne bucuram de fiecare minut in care suntem pe teren. Cele trei echipe sunt puternice, printre varfurile campionatelor din care provin, insa trebuie sa ramanem lucizi, sa incepem pregatirea inca de pe acum, sa ne aparam sansa. Cred ca Stade Francais este adversarul un pic mai accesibil, in meciul pe care il vom avea cu ei la Timisoara pentru ca am jucat de multe ori impotriva lor si o data am fost aproape chiar de o mare surpriza”, a declarat Stelian Burcea, capitanul Timisoarei Saracens.
Grupele Challenge Cup:
Grupa 1: La Rochelle, Gloucester, Treviso, Bayonne
Grupa 2: Ospreys, Grenoble,Newcastle, Lyon
Grupa 3: Brive, Worcester, Dragons,Enisei STM
Grupa 4: Cardiff Blues, Bath,Pau, Bristol
Grupa 5: Harlequins, Edinburgh, Stade Francais,Timisoara Saracens

Programul meciurilor din grupa, meciuri care vor fi tur-retur:
Etapa 1: 13/14/15/16 octombrie
Etapa 2: 20/21/22/23 octombrie
Etapa 3: 8/9/10/11 decembrie
Etapa 4: 15/16/17/18 decembrie
Etapa 5: 12/13/14/15 ianuarie 2017
Etapa 6: 19/20/21/22 ianuarie 2017

Sferturile de finala se vor juca in perioada 30/31 martie – 1/2 aprilie 2017, iar semifinale intre 21-23 aprilie 2017. Finala este programata pentru 12 mai, la Edinburgh pe Stadionul Murrayfield.
18 din cele 20 de echipe participante in Challenge Cup s-au calificat direct, in timp ce Timisoara Saracens si Enisei STM au acces in grupele principale dupa o grupa preliminara si un meci tur-retur de baraj. Astfel, din Aviva Premiership (campionatul Angliei ) sunt calificate sase echipe: Harlequins, Gloucester Rugby, Bath Rugby, Worcester Warriors, Newcastle Falcons si Bristol Rugby, din Top 14 (campionatul Frantei) sunt calificate sapte echipe: Brive, La Rochelle, Grenoble, Pau, Stade Francais Paris, Lyon si Bayonne si din Pro 12 (fosta Liga Celtica) sunt calificate cinci echipe: Cardiff Blues, Ospreys, Edinburgh Rugby, NC Dragons si Benetton Treviso.
Sursa: frr.ro

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter

Media

Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu