Handbal | România începe astăzi Campionatul European U19

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa naţională de handbal feminin U19 începe azi ”aventura” la Campionatul European de la Gyor (Ungaria).

Delegaţia tricoloră şi-a stabilit baza de cantonament în ultimele zile la Satu Mare, fetele pregătindu-se în Sala LPS Ecaterina Both, iar ieri dimineață au pornit spre Gyor.

România U19 face parte din Grupa D, alături de Norvegia, Suedia şi Portugalia. Primele două naţionale se vor califica în turneul de valoare 1-8, iar celelalte două vor evolua mai departe în turneul de clasament 9-16.

  • ”O să avem meciuri foarte tari, dar am încredere în fetele noastre că se vor mobiliza şi vor face totul ca să trecem de grupă”, a declarat antrenorul naţionalei U19, Dragoş Dobrescu.

În ciuda rezultatelor din meciurile de pregătire, tricolorele se deplasează la Gyor eliberate de anumite griji. În primul rând, fetele au luat examentul de Bacalaureat. Apoi, nu au presiunea calificării la Campionatul Mondial din 2020, prentru că România va găzdui competiţia, aşadar este deja calificată din postura de ţară gazdă. Nu în ultimul rând, multe dintre fete şi-au găst echipe în Liga Naţională după terminarea junioratului.

  • ”Am avut pregătire şi în perioada Bacalaureatului, iar cel mai important este că toate fetele şi-au examenele. Suntem foarte mulţumiţi, avem fete isteţe. În al doilea rând, ele au trecut de la juniori la Ligă şi şi-au găsit echipe. Asta ne ajută şi pe noi în pregătirea pe care o vom avea anul următor pentru Mondiale. Este o diferenţă mare de la junioare la Ligă, fetele vor fi în echipe cu senioare şi cred eu că le poate ajuta tehnic şi mental”, Dragoş Dobrescu

Selecţionerul a vorbit şi despre obiectivul României la Campionatul European de la Gyor:

  • ”Ne dorim să fim cât mai în faţă. Ca antrenor, de când am venit la lot, le-am spus: <<Haideţi fetelor, la medalie!>>. Încercăm să punem presiunea pe celelalte echipe şi nu pe noi, încercăm să jucăm cât mai bine. Clar că obiectivul este să trecem de grupă. Noi ne facem obiective măreţe, să avem pentru ce lupta. Dar obiectivul meu şi al federaţiei este să facem o echipă mai ales pentru Campionatul Mondial care va fi la noi în ţară, cred că atunci lucrurile se va schimba total. Cred că acela va fi obiectivul cel mare. Dar până atunci avem Europenele”

Pentru Campionatul European de la Gyor, România va miza pe următoarea echipă:

Portari: Andreea Chetraru, Diana Ciucă, Ioana Ugran

Extremă stânga: Eva Kerekes, Roberta Stamin

Interi stânga: Patricia Moraru, Ioana Bălăceanu

Centri: Monica Barabaş, Andreea Popa, Denisa Vâlcan

Inter dreapta: Miruna Pica, Adina Cace

Extreme dreapta: Andra Moroianu, Alexandra Vrabie

Pivoţi: Sarah Darie, Ştefania Jipa, Diana Şamanţ

Dragoş Dobrescu este ajutat de Valeriu Costea şi Ildiko Barbu

Faţă de turneul din Norvegia, staff-ul tehnic a efectuat două modificări. Au intrat Eva Kerekes şi Diana Şamanş, au ieşit Diana Lăscăteu şi Ana Maria Mincu

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii