Handbal | România a debutat cu o victorie la Campionatul European  Foto: fra2018.ehf-euro.com

Handbal | România a debutat cu o victorie la Campionatul European 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Echipa națională de handbal a României a bătut Cehia, 31-28, și-a luat o scumpă revanșă și, mai important, a început cu bine Campionatul European din Franța.

Tricolorele antrenate de Ambros Martin au început ideala partida. Combinațiile superbe cu pivotul Crina Pintea, loviturile năucitoare ale Cristinei din inter stânga și mâna sigură a Elizei Buceschi de la 7 metri au distanțat naționala României chiar și la 7 goluri. Pauza ne-a găsit cu un avans liniștitor, 17-11.

Și partea secundă a început sub semnul dominării României. Cehoaicele au redus treptat din diferență, făcând finalul unul pe muchie de cuțit.Cu 3 minute înaintea finalului, Cehia s-a apropiat la doar două lungimi, moment în care a intervenit dârzenia Crinei Pintea. Pivotul s-a luptat pe semicerc, a obținut o lovitură de penalitate, transformată de Buceschi.

Cea mai bună jucătoare a partidei a fost desemnată coordonatoarea României, Eliza Buceschi, autoare a 9 goluri.

Pentru România au marcat Buceschi 9 goluri, Neagu 8, Pintea 5, Udriştoiu 3, Dragut 2, Geiger 1, Florică 1, Băcăoanu 1, Chiper 1, iar de la echipa cehă s-au remarcat Mala şi Luzumova, cu câte 5 reuşite.

Cu 8 goluri marcate în partida cu Cehia, Cristina Neagu a trecut de Grit Jurack (194 goluri), pe locul secund în topul all-time al marcatoarelor de la Campionatul European şi are un total de 201 reuşite. Prima poziţie a topului, pe care Neagu o va atinge cu siguranţă în Franţa, este deţinută în prezent de unguroaica Farkas Agnes (205 goluri).

În cealaltă partidă a grupei D, tot sâmbătă, Norvegia – Germania, scor 32-22 (16-15).

România va juca în continuare cu Germania (3 decembrie, ora 19.00) şi cu Norvegia (5 decembrie, ora 22.00).

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii