Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Interviu | Jordi Girald Alberich, despre Turneul Final de handbal - juniori III organizat la Satu Mare Foto: Sportul Sătmărean

Interviu | Jordi Girald Alberich, despre Turneul Final de handbal - juniori III organizat la Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Federația Română de Handbal a hotărât ca în acest an Turneul Final la handbal masculin - juniori III să se dispute în Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare.

Cele opt echipe calificate au fost: Academia de Handbal Minaur, SCM Timișoara, CSU Suceava și CSSM Bacău, CSM București, AHC Potaissa Turda, CSS Medgidia și CSM Ploiești.
La finalul competiției, campionii sezonului precedent, handbaliștii de la CSSM Bacău, pregătiți de Gabriel Armanu și Valeriu Rugină au reușit să cucerească titlul național și în acest an după ce după ce s-au impus în marea finală în fața echipei CSM București cu scorul de 33-27 (19-14). Finala mică a fost câștigată de surpriza plăcută a competiției, CSS Medgidia, care a trecut cu scorul de 28-22 de SCM Timișoara.

Reprezentanții Federației Române de Handbal la Turneul Final organizat în Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare au fost: antrenorul federal - juniori, Dia Alexandru și antrenorul principal - juniori, Jordi Girald Alberich, cei doi urmărind îndeaproape tinerii jucători pe parcursul celor cinci zile de competiție.

handbal Jordi Girald Alberich1Înainte de marea finală, antrenorul principal - juniori, Jordi Girald Alberich ne-a acordat un scurt interviu:

Cum vi s-au părut echipele calificate la Turenul Final?

”La Satu Mare s-au calificat echipe cu sisteme diferite de joc, toate echipele s-au prezentat foarte bine, demonstrând că-și merită locul în primele opt echipe din țară. De asemenea, am fost impresionat de nivelul competiției și de dorința jucătorilor de a arăta că sunt pregătiți pentru un Turneu Final”.

Cum s-au prezentat jucătorii pe parcursul turneului?

”Cunosc majoritatea jucătorilor de la această categorie de vârstă, i-am urmărit și la alte jocuri, însă la Satu Mare pare că au atins vârful de formă. Nivelul portarilor la această competiție a fost foarte bun, iar îmbucurător este faptul că avem jucători foarte buni pentru anul următor”.

Rezultatele sunt cele pe care le așteptați sau au fost și surprize?

”Cred că rezultatele au fost cele așteptate cu un plus pentru echipa din Medgidia care a făcut o figură frumoasă aici”.

Despre organizarea Turneului, ce ne puteți spune?

”Totul a fost foarte, foarte frumos. Sala de competiție a fost ok, cazarea și masa sportivilor a fost foarte bună, suntem foarte mulțumiți de cum a fost organizat acest Turneu Final la Satu Mare. Este posibil să venim cu lotul național pentru un stagiu de pregătire în această vară”.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii