smarald tennis club

Handbal | România a pierdut în ultima secundă meciul cu Serbia din preliminariile EURO 2018

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
România a pierdut în ultima secundă partida cu Serbia, de la Baia Mare, contând pentru Grupa 2 preliminară de calificare la Campionatul European din Croaţia (2018), scor 22 - 23.
Petar Nenadic a adus victoria oaspeților, cu o aruncare în ultima secundă de joc, la capătul unui meci echilibrat la care a asistat și fostul antrenor al echipei naționale și al HC Minaur Baia Mare, Lascăr Pană. 
Tricolorii au început bine meciul cu puternica formație a Serbiei și au condus cu 1-0, 2-1 și 4-3, oaspeții au avut apoi 5-4, dar România s-a desprins la 7-5. Echipa antrenată de Xavi Pascual a pierdut avantajul creat după două eliminări în decurs de doar zece secunde, sârbii reușind să întoarcă scorul (7-8). România a egalat, 8-8, dar meciul a fost întrerupt în min. 21 apoi mai bine de un sfert de oră din cauza unei probleme electrice la instalația de iluminat, în urma căreia s-au stins becurile de la poarta României. Defecțiunea a fost remediată în cele din urmă și jocul a fost reluat, dar întreruperea a scos din ritm echipa noastră, care a încasat patru goluri la rând, 8-12, oaspeții intrând la pauză cu un avantaj clar, 13-9.

România a început o cursă de urmărire și a reușit egalarea, 15-15, în min. 44, Serbia a condus din nou cu 18-16, dar România a egalat iar, finalul fiind foarte tensionat, cu Serbia conducând cu 22-20 în min. 56. Grigoraș și Ghionea au adus egalarea, 22-22, dar Serbia a avut ultimul atac și a reușit să obțină victoria. Pe parcursul meciului, România a ratat două aruncări de la 7 metri, prin Ghionea și Racoțea.

România 22 - 23 Serbia (9-13)
Sala Polivalentă ''Lascăr Pană'' din Baia Mare;
Arbitri: Jesper Kirkholm Madsen și Henrik Mortensen (ambii din Danemarca);
Observator EHF: Jiri Konecny (Cehia);

România: Mihai Popescu, Ionuț Iancu — Georgică Cîntec, Marius Mocanu (3 goluri), Demis Grigoraș (3), Valentin Ghionea (8), Dan Racoțea (2), Marius Sadoveac (2), Alexandru Csepreghi, Radu Lazăr (1), Javier Humet Gaminde, Cristian Fenici, Chike Osita Onyejekwe (3), Dan Andrei Savenco, Răzvan Pavel;
Selecționer: Xavier Pascual Fuertes;
Serbia: Strahinja Milic, Vladimir Cupara — Zarko Sesum (1), Darko Djukic (4), Petar Nenadic (7), Dobrivoje Markovic (2), Petar Djordjic (4), Rastko Stojkovic (1), Nemanja Ilic (1), Nemanja Zelenovic (2), Dalibor Cutura, Rajko Prodanovic, Ilija Abutovic, Drasko Nenadic, Mijajlo Marsenic, Marko Vujin (1);
Selecționer: Jovica Cvetkovic;

În Grupa a 2-a a preliminariilor EURO 2018, Belarus ocupă primul loc, cu 4 puncte, urmată de Serbia, 4 puncte, România, 4 puncte, Polonia, 0 puncte.
Returul dintre Serbia și România e programat pe 7 mai la Kragujevac (21,00).
Primele două clasate și cea mai bună formație de pe locul al treilea în cele șapte grupe se vor califica la turneul final din Croația, programat între 12 și 28 ianuarie 2018.

Declarații după meci:
  • "În primul rând aș dori să mulțumesc publicului, trebuie să mulțumesc jucătorilor care au făcut un efort mult peste posibilitățile lor ca să fie în meci (...), astăzi am jucat contra echipei cele mai talentate din grupă și este și mai bună ca noi. Astăzi am fi putut câștiga un punct, dar realitatea este că ei sunt mult mai buni decât noi și trebuie să muncim ca să ne apropiem de nivelul care-l au ei. Trebuie să apreciem efortul depus de jucători ca să joace la nivelul în care au jucat în meciul de azi. Respectul se câștigă în înfrângeri, nu la victorii, iar astăzi jucătorii au câștigat tot respectul meu. Mâine (vineri) ne antrenăm și încercăm duminică să câștigăm", a spus Xavier Pascual Fuertes.
  • "Am jucat un meci foarte tare, între echipa noastră și echipa română. Echipa noastră a pregătit acest meci din timp, felicităm pentru jocul făcut echipa română, dar și echipa noastră pentru modul cum s-a pregătit. Echipa Serbiei s-a pregătit pentru un joc de apărare și aici a fost surpriza, jucând o apărare 3-2-1, iar asta a produs confuzie pentru echipa gazdă. Echipa noastră joacă foarte disciplinat și toată tactică pregătită de antrenor a fost aplicată în teren. Toți s-au angajat într-un efort maxim, atât fizic, cât și psihic. Felicităm echipa gazdă și ne vedem la următorul joc", a spus antrenorul echipei sârbe, Jovica Cvetkovic.

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii