Autentificare

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Handbal | CSM Satu Mare a pierdut duelul codașelor cu CSM Făgăraș Foto: Valentin Păduraru

Handbal | CSM Satu Mare a pierdut duelul codașelor cu CSM Făgăraș

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Meciul din această după-amiază jucat în Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare a adus față în față ultimele două clasate din Liga Zimbrilor într-un duel pentru evitarea locului care duce direct în liga secundă de handbal masculin.
Din păcate, handbaliștii sătmăreni susținuți tot meciul din tribună de o galerie... băimăreană, condusă de Simi Marcovici, au pierdut cu scorul de 25-26 și rămân fără nicio victorie în sezon pe teren propriu și fără niciun punct acumulat în acest an...

Jocul de azi a început sub semnul echilibrului, în primele cinci minute marcându-se doar două goluri (1-1), după care a urmat o perioadă foarte bună pentru elevii lui Iuliu Varady care s-au desprins la trei goluri (4-1, min. 11) datorită intervențiilor foarte bune ale lui Cioroiu care a parat și o lovitură de la 7 m. Făgărășenii au revenit în joc și au egalat la 4 în minutul 17, dintr-o lovitură de la 7 m, după care, până în ultimul minut la reprizei, s-a mers cap la cap: 6-5, min. 18:00, 7-6, min. 22 gol marcat de Suciu din 7 m, 8-7, min. 26:30 și 8-8 în minutul 27:30.
Când s-a intrat în ultimul minut al primei reprize, jucătorii de la CSM Făgăraș trec pentru prima dată în avantaj, 9-8, iar la ultima fază a reprizei înscriu din nou și se intră la cabine cu un avans de două goluri pentru Făgăraș, 10-8.

În startul părții a doua a meciului sătmărenii au marcat două goluri prin Morar (10-11, min. 33), Cioroiu a parat o nouă lovitură de la 7 m, însă mingea a revenit în teren și executantul loviturii, atent, a recuperat și a marcat pentru 10-12. A urmat o perioadă în care sătmărenii au suferit două eliminării în cinci minute (au fost eliminați Mateș, Mureșan), făgărășenii s-au desprins la 17-15 (min. 11:00) și 18-16 (12:30), însă o dublă a lui Olah a readus egalitatea pe tabelă, 18-18, în minutul 46.
Mureșan a adus echipa CSM-lui sătmărean pentru prima dată în avantaj în repriza secundă cu golul marcat în minutul 48 (20-19), Cioroiu are din nou o intervenție bună la atacul oaspeților, însă pe contraatac Mureșan, singur cu portarul, șutează în bara transversală... Următorul atac este irosit de Klaus Ungar care pasează aiurea, iar oaspeții nu iartă pe contraatac și egalează la 20 (min.50).
Ultimele zece minute ale meciului au fost gestionate mai bine de jucătorii de la CSM Făgăraș care, chiar dacă au jucat 2 minute în inferioritate, conduceau cu trei goluri în minutul 58 (26-23), iar înainte de ultimul fluier al arbitrilor aveau un gol în plus față de handbaliștii sătmăreni, 26-25.

În urma acestei înfrângeri, CSM Satu Mare rămâne pe ultimul loc în Liga Zimbrilor, cu patru puncte, în următoarea etapă va sta, iar în etapa a XXIII-a, miercuri, 15 martie, vor primi vizita celor de la CSU Suceava.
CSM Satu Mare 25-26 CSM Făgăraș (8-10)
CSM Satu Mare: Cioroiu, Pogyină - Munea 7 goluri, Suciu 5 goluri, Mureșan 3 goluri, Morar 3 goluri, Olah 3 goluri, Campar 2 goluri, Trifunovic 1 gol, Rogoz 1 gol, Crăciun, Mateș, Ungar;
Antrenor: Iuliu Varady.

Rezultatele înregistrate în Liga Zimbrilor, etapa a XXI-a:
Miercuri, 01 martie:
CSM București 29-29 HC Odorhei
CSM Satu Mare 25-26 CSM Făgăraș
AHC Potaissa Turda 31-25 SCM Politehnica Timișoara
HC Vaslui 23-19 AHC Dunărea Călărași
Joi, 02 martie:
CSM Focșani 2007 - CSU Suceava (ora 17:00)
Dinamo București - HC Dobrogea Sud (ora 18:00)
Steaua București a stat.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu