smarald tennis club
Liga zimbrilor | CSM Satu Mare 26 - 30 CSM Focșani ( 11-16) Foto: Valentin Păduraru

Liga zimbrilor | CSM Satu Mare 26 - 30 CSM Focșani ( 11-16)

Astăzi, Sala LPS Ecaterina Both din Satu Mare s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru suporterii sătmăreni dornici să vadă, după o pauză de cinci ani, un meci din Liga Națională de handbal masculin devenită Liga Zimbrilor.
Până și renumitul Simi Marcovici - șeful galeriei de la HCM Baia Mare a venit să susțină echipa sătmăreană, așa cum a promis la amicalul jucat de CSM Satu Mare, în urmă cu două săptămâni în Maramureș.

Jucătorii sătmăreni au început bine meciul conducând până în minutul 17 la 1-2 goluri diferență (4-3, minutul 6, 5-3, minutul 7, 8-7, minutul 13 și 9-8 în minutul 17) însă, în două minute au încasat trei goluri consecutive, fără să marcheze niciunul (9-11), iar antrenorul Iuliu Varady a cerut primul time-out al meciului încercând să rupă seria de goluri a oaspeților.
Din păcate, time-out-ul nu a fost de folos deoarece tot oaspeții au continuat să marcheze, sătmărenii au încasat două suspendări consecutive de 2 minute, perioadă în care s-a scos portarul pentru a nu ataca în inferioritate, însă tot oaspeții au fost cei care au punctat pe contaatac, iar în minutul 25 CSM Focșani conducea cu 15-9. Până la finalul primei reprise, sătmărenii au punctat de două ori, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 11-16.

Pe parcursul reprizei secunde, jucătorii sătmăreni au încercat să recupereze diferența de cinci goluri, iar dacă săptămâna trecută portarul Orban Szilard a fost în zi de grație, astăzi Lucian Cioroiu a fost fantastic, apărând patru lovituri de la 7m și având multe parade care au ținut CSM-ul în meci. În primele minute ale reprizei secunde, oaspeții au menținut diferența de cinci goluri (18-23 în minutul 42), iar apoi sătmărenii au început să se apropie la trei goluri (20-23 în minutul 42), la două goluri în minutul 45 și la un gol în minutul 50. Lipsa de experiență în momentele decisive și-a spus din nou cuvântul ca și în meciul cu Dinamo și, pe rând, Lazic, Olah și Dinescu au ratat sau au forțat în atac, iar oaspeții au punctat pe contraatac și au câștigat în final la patru goluri diferență, 30-26.
  • ”Am întâlnit o echipă care are experiența unui an în Liga națională și s-a văzut acest lucru, iar noi am comis multe erori neforțate, probabil că și tracul primului meci de pe teren propriu și-a spus cuvântul. Încă nu suntem pregătiți de Liga națională, dar mergem la Steaua să batem pentru că punctele de azi trebuie recuperate de undeva și dacă avem încredere se poate întâmpla orice”, a declarat la finalul meciului antrenorul Iuliu Varady.
Pentru CSM Satu Mare au marcat: Lazic 7 goluri, Morar 5 goluri, Olah 4 goluri (2 din 7 m), Bejenariu 3 goluri, Suciu 2 goluri, Munea 2 goluri, Rogoz 1 gol, Crăciun 1 gol, Stan 1gol.

Liga zimbrilor, rezultatele etapei a II-a:
Marți, 06 septembrie:
CSM Bucureşti 25 – 26 HC Vaslui
HC Odorhei 32 – 26 Steaua Bucureşti
Miercuri, 07 septembrie:
Poli Timişoara 24 – 25 Dunărea Călăraşi 
CSM Satu Mare 26 – 30 CSM Focşani
Adrian Petrea Reşiţa 26 – 24 CSU Suceava
CSM Făgăraş 22 – 33 HC Dobrogea Sud 
Joi, 08 septembrie:
Potaissa Turda – Dinamo (ora 19:00, DigiSport, Dolce Sport)

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii