Olimpia | A trecut un an de la accidentarea căpitanului Cosmin Iuhas Foto: Sportul Sătmărean

Olimpia | A trecut un an de la accidentarea căpitanului Cosmin Iuhas

Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În urmă cu exact un an de zile, pe Stadionul Olimpia - Daniel Prodan din Satu Mare, ”galben-albaștrii” au jucat în cadrul etapei a XXV-a din sezonul 2016/2017 al ligii secunde contra celor de la CS Afumați.

A fost un meci în care sătmărenii au suferit prima înfrângere din acel sezon pe teren propriu, însă meciul a fost marcat de accidentarea foarte gravă a căpitanului Cosmin Iuhas. La o faza banală, mijlocaşul oaspeţilor, Răzvan Avram, după ce a deviat o minge a căzut pe spate, peste piciorul lui Iuhas, al cărui genunchi a fost forțat puternic. Căpitanul Olimpiei a părăsit terenul pe targă şi apoi a fost transportat cu ambulanţa la spital unde i s-a făcut un RMN, iar rezultatul a fost groaznic: ”ruptură de ligament colateral extern și intern, ruptură de ligament încrucișat și ruptură de colț posterior”.

olimpia afumati14

A urmat o perioadă foarte grea pentru căpitanul Olimpiei, acesta fiind imobilizat la pat o lungă perioadă de timp, a fost operat în luna noiembrie a anului trecut, a urmat o nouă imobilizare la pat și ulterior, încet, încet a început recuperarea.
Între timp, echipa pentru care a jucat atâtea meciuri și la care spera să se întoarcă, să-și încheie cariera, a fost exclusă din toate competițiile organizate de FRF, fapt ce l-a întristat pe Iuhas: ”E trist. Nu le-a păsat de Olimpia, de jucători, de familiile lor, de fani, de sătmăreni...”

În prezent, Cosmin Iuhas face exercițiile de recuperare la Energy Kardio Club, însă, chiar dacă recuperarea decurge foarte bine, ”Ciubu” este supărat că nu mai are unde să se întoarcă să joace: ”nu am unde să mă întorc să joc deoarece echipa mea de suflet nu mai există, au desființat-o fără să le pese de noi, cei care ne-am sacrificat pentru Olimpia”.

La un an de la groaznica accidentare, Cosmin Iuhas ne-a declarat următoarele:

  • ”A trecut un an, de departe cel mai greu an al carierei, poate chiar al vieții mele, un an în care mi-a lipsit mult de tot terenul, mi-a lipsit emoția dinaintea meciurilor când îmbrăcam tricoul Olimpiei, dar cel mai mult îmi lipsește bucuria victoriilor când suporterii ne aplaudau, ne încurajau. Simțeam așa o bucurie când îi vedem mulțumiți de jocul nostru, de rezultate și de victoriile noastre.
    Momentan sunt în perioada de recuperare care decurge foarte bine și mă gândesc cu tristețe că după acest an greu, care a trecut cu această accidentare urâtă, nu am unde să mă întorc să joc deoarece echipa mea de suflet nu mai există, au desființat-o fără să le pese de noi, cei care ne-am sacrificat, am trăit cu emoții fiecare antrenament, fiecare meci, fiecare clipă petrecută în vestiar...”

Media

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii