Olimpia pleacă în cantonament în Cipru. Sătmărenii vor juca cu Steaua Roșie Belgrad și Spartak Moscova Foto: Valentin Păduraru

Olimpia pleacă în cantonament în Cipru. Sătmărenii vor juca cu Steaua Roșie Belgrad și Spartak Moscova

Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Clubul sătmărean pleacă pentru prima dată în istorie într-un cantonament centralizat în Cipru.
După o săptămână de pregătire pe plan local de la revenirea din vacanță, jucătorii formației FC Olimpia Satu Mare vor pleca în acest weekend într-un cantonament centralizat, în Cipru, unde se vor pregăti pe durata a două săptămâni în vederea abordării celei de-a doua părți a sezonului 2016/2017.
Președintele clubului Olimpia Satu Mare, Attila Karda, împreună cu antrenorul Bogdan Andone au susținut astăzi o conferință de presă în care au prezentat ultimele noutăți de la clubul fanion al județului.
  • ”Noutăți prea mari nu sunt în lotul nostru, a plecat Muntean și au venit Adrian Voicu și portarul Bogdan Dascălu. Am mai fost și suntem în discuții cu încă 2-3 jucători, dar discuțiile nu s-au finalizat deocamdată, poate reușim până plecăm să ne înțelegem cu 2 jucători de care am avea nevoie (un fundaș central și un atacant). Din păcate, condițiile meteorologice nu ne-au permis să ne antrenăm cum ne-am fi dorit, meciul din Ungaria s-a anulat și nu am reușit să vedem jucătorii veniți în probe, să ne facem o idee asupra lor sau asupra juniorilor care se antrenează cu noi. Astăzi ar fi trebuit să jucăm cu cei de la Baia Mare, însă toate terenurile pe care le-am văzut ieri (Baia Mare, Vetiș, Decebal) sunt impracticabile... ”, a declarat antrenorul Olimpia, Bogdan Andone.
  • „Noi mergem pe aceeași idee: să întărim echipa, dar în același timp trebuie să avem grijă de un plafon salarial pe care l-am impus și care ne-a fost impus încă din vară și de consiliu director și chiar dacă suntem acolo, în față, nu ne permite situația să aruncăm banii și să facem diferențe mari între jucătorii care sunt aici și cei care vin”, a declarat președintele clubului, Attila Karda.
Fotbaliștii formației pregătite de Bogdan Andone au efectuat azi un joc școală în urma căruia se va definitiva lotul cu care se va pleca în cantonament, iar vineri fotbaliștii Olimpiei vor pleca cu trenul la București de unde se va zbura spre Larnaka.
  • ”Vineri vom pleca cu trenul spre București, iar sâmbătă vom pleca în Cipru. Vom sta două săptămâni în Cipru, lângă Limasol, condițiile sunt foarte bune, terenurile sunt foarte bune și vom juca câteva meciuri amicale cu adversari puternici. Înainte de începerea campionatului (n.r. 25 februarie), îmi doresc să jucăm un ultim meci amical în Ungaria, cu o echipă din prima ligă maghiară”, a spus Andone.
Primul meci amical al Olimpiei se va juca luni, 30 ianuarie, în compania echipei cipriote din Liga 3, Digenis Ypsonas, în 2 februarie sătmărenii vor juca cu Steaua Roșie Belgrad, iar în 4 februarie cu echipa a doua de la Spartak Moscova.
  • Vreau să le dau jucătorilor meciuri tari. Primul meci este mai ușor pentru că jucătorii trebuie să simtă terenul, să-și regăsească ritmul de joc, meciul doi va fi cu Steaua Roșie, al treilea cu Spartak, al patrulea vreau să fie cu Apollon sau AEL Limassol, iar la final vreau să jucăm cu o echipă din liga a doua cipriotă (AEP Paphos sau Enosis Paralimni) care să fie de nivelul nostru”a mai spus Bogdan Andone.
Din cele declarate de președintele clubului, cantonamentul din Cipru va fi achitat în trei tranșe, prima parte a fost deja achitată, tranșa a doua trebuie plătită până în 15 februarie, iar ultima tranșă se va achita la finalul cantonamentului. O parte din banii cu care se va plăti cantonamentul au venit de la ”doi oameni privați care nu au dorit să iasă în față”, iar o altă parte din cantonament va fi achitată din drepturile TV care urmează să intre astăzi în conturile clubului.
De asemenea, în cursul acestei săptămâni, Consiliului Local Satu Mare a virat o sumă de bani, iar fotbaliștii sătmăreni au mai primit câte un salar și ”teoretic, sunt doar cu o lună restanță”.

FC Olimpia 2010 Satu Mare:
Portari: Anca-Trip Iulian, Marius Șuta, Bogdan Dascălu;
Fundași: Florin Mureșan, Valter Heil, Cosmin Iuhas, Adrian Ciul, Ciprian Duruș, Bucur;
Mijlocași: George Tudoran, Robert Villand, Silviu Pană, Cosmin Bura, Raul Krausz, Romario Rus, Mihai Onicaș, Andrei Ludușan, Carlo Erdei;
Atacanți: Vasile Pop, Bogdan Faur, Toni Kanaloș, Adrian Voicu;

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii