CJ a aprobat 500.000 lei pentru Olimpia. Pataki: ”Din această sumă se plătesc datoriile către jucători. Punct” Foto: Valentin Păduraru

CJ a aprobat 500.000 lei pentru Olimpia. Pataki: ”Din această sumă se plătesc datoriile către jucători. Punct”

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Clubul de fotbal Olimpia Satu Mare a primit azi 500.000 de lei de la Consiliul Judeţean.
Potrivit președintelui CJ, Pataki Csaba, din această sumă ”se plătesc datoriile către jucători. Punct.”
  • ”Dacă citiți Legea Sportului 69 art. 18 indice 1 acolo o să vedeți înșirate 15 categorii. Normativul în care trebuie să se încadreze este în HG 1441 din 2007. Ca să vedeți validarea acestor cheltuieli scrie în Legea Finanțelor Publice 273. O să fie un contract și au un anumit termen de 120 de zile să vină cu rapoartele avizate, cu toate deciziile. Se plătesc datoriile către jucători. Punct. Datoriile pentru cei care au obținut aceste rezultate. Ei nu au datorii creanțe către jucători, nu au datorii foarte mari, care nu intră în categoria arieratelor în niciun caz de când funcționează în această structură. Datoriile istorice sunt altceva”, a spus Pataki Csaba.
Cu toate că alocarea acestei sume de bani a fost discutată în comisii, astăzi, grupul PSD a întârziat la ședință și s-au sfătuit pe hol dacă vor vota sau nu acest proiect, fiind nevoie ca președintele Pataki să iasă și să-i convingă să participe la ședință. 
Consilierul județean Adrian Ștef s-a arătat nemulțumit de faptul că președintele clubului Olimpia, Attila Karda ia hotărâri la club de unul singur fără să consulte Consiliul Director:
  • ”Consiliul Director nu prea contează... Dacă ne angajăm că, Consiliul Director va conta din nou și nu numai domnul Karda va decide (...) și vom intra într-o regulă corectă, respectăm statutul și AGA va decide, pentru că și AGA are responsabilități, atunci toți trebuie să fim atenți pentru că va trebui să dezbatem aceste lucruri și în Consiliul Director”, a spus Ștef.
În final proiectul a trecut chiar dacă grupul PSD a ales să se abțină de la vot, se pare, în urma unor zvonuri potrivit cărora o parte din suma alocată pentru salariile jucătorilor se va îndrepta către alte datorii ale clubului (cazare hotel, echipamente...). Proiectul de hotărâre a trecut cu 17 voturi şi 6 abţineri (PSD), iar patru dintre consilieri nu au participat la vot deoarece fac parte din Comitetul Director (Kovacs Mate, Adrian Ştef, Alexandru Horvat) şi AGA (Adrian Cozma) de la Olimpia.
  • După cum cu toții știm, FC Olimpia Satu Mare nu este și nu era într-o situație prea roză la mijlocul anului, când a fost schimbat managementul, președintele de club, antrenorul și o parte din jucători. Conform statutului clubului, Consiliul director în care sunt reprezentanții tuturor forțelor politice de la nivelul Consiliului Loccal și al Consiliului Județean au depus nenumărate cereri pe parcursul ultimelor cinci luni de zile. În schimb, este o decizie a Curții de Conturi care vizează Consiliul Județean, care a vizat finanțarea acestui club prin cotizații. Acest aspect este pus sub semn de întrebare, face parte a unui proces care este în dezbatere la Tribunal. Deci, sub formă de cotizații nu s-a putut finanța și din cauza asta s-a întârziat finațarea clubului de a găsi o altă modalitate legală bazată pe Legea sportului, Legea Finațelor Publice și bazată pe normativele de cheltuieli emise de Guvern pentru finanțarea unor astfel de activități”, a mai spus Pataki.
Cu toate că Pataki a declarat că ”din această sumă se plătesc datoriile către jucători. Punct”, Attila Karda a spus că ”se vor plăti și cheltuielile care le-am mai acumulat în aceste două luni: hoteluri și altele ce-au rămas...: 
  • ”Este o gură de oxigen cu ajutorul căreia supraviețuim și pe acestă cale aș dori să mulțumesc președintelui și consilierilor județeni care au susținut continuitatea la clubul Olimpia. Din acești bani în primul rând trebuie să achităm o parte din salariile jucătorilor, care le avem restante pe două luni și cheltuielile care le-am mai acumulat în aceste două luni: hoteluri și altele ce-au rămas...
Marți seară jucătorii împreună cu conducerea clubului se vor întâlni pentru ultima oară în acest an, într-un cadru festiv, la un local din Satu Mare pentru a sărbători rezultatele sportive foarte bune cu care au încheiat anul 2016.

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
StiriSM

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii