Liga 3 | FC Unirea Tășnad, în imposibilitatea de a semna contractul de finanțare cu Consiliul Județean Satu Mare Foto: Sportul Sătmărean

Liga 3 | FC Unirea Tășnad, în imposibilitatea de a semna contractul de finanțare cu Consiliul Județean Satu Mare

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
În urmă cu o săptămână scriam despre aprobarea finanțării proiectului depus de clubul FC Unirea Tășnad în cadrul Programului anual pentru acordarea de finanțări nerambursabile din bugetul propriu al Județului Satu Mare.
Astfel, proiectul ”Relansarea fotbalului de performanță în orașul Tășnad - Sportul de performanță” a primit din partea CJ Satu Mare o finanțare în valoare de 49.200 lei, bani ce puteau fi cheltuiți exclusiv pentru organizarea jocurilor (barem arbitri, transport și cazare).
Din păcate, conducerea echipei din Tășnad este nevoită să refuze semnarea contractului cu Consiliul Județean Satu Mare din lipsa resurselor proprii pentru cofinanțarea proiectului. Este vorba de aproximativ 50.000 lei, bani pe care în momentul de față clubul tășnădean nu-i are și, conform proiectului, ar fi trebuit deja să efectueze câteva plăți din contribuții proprii:
  • ”Condițiile de cheltuire a banilor sunt extrem de restrictive. Nu ne ajută, plus că suma este împărțită pe etape... Noi trebuia să avansam deja din contribuții proprii niște cheltuieli, dar suntem în imposibilitate de a ne angaja la așa ceva”, a declarat pentru sportulsatmarean.ro președintele clubului, Zsido Lorant.
Pentru organizarea meciului de sâmbătă, cu Metalurgistul Cugir, conducerea clubului a reușit să facă rost de bani, însă în cazul în care nu se finalizează într-un timp cât mai scurt procedura de finanțare din partea Consiliului Local Tășnad, viitorul echipei Unirea în Liga 3 este sumbru. De altfel, jucătorii tășnădeni au primit o promisiune fermă din partea primarului Grieb Csaba, cum că până în data de 20 noiembrie 2017 se vor achita toate restanțele financiare (salarii+prime).

FC Unirea Tășnad este surpriza plăcută a seriei a V-a din Liga 3, după primele 11 etape aceștia ocupând locul șapte în serie, cu 17 puncte. Jucătorii pregătiți de Marius Botan și Bogdănel Moise au câștigat cinci meciuri și au terminat două meciuri la egalitate în acest început de sezon, cel mai important rezultat fiind victoria, pe tren propriu, în fața Universității Cluj, 2-0.

Rezultatele înregistrate de FC Unirea Tășnad în sezonul 2017/2018:
Etapa 1: FC Unirea Tăşnad 2 : 0 Unirea Dej
Etapa 3: FC Unirea Tăşnad 0 : 2 Performanţa Ighiu
Etapa 4: FC Unirea Tăşnad 2 : 0 FC Universitatea Cluj
Etapa 5: Viitorul Ghimbav 4 : 2 FC Unirea Tăşnad
Etapa 6: FC Unirea Tăşnad 2 : 0 Sănătatea Cluj
Etapa 7: FC Avrig 1 : 2 FC Unirea Tăşnad
Etapa 8: FC Unirea Tăşnad 3 : 1 CS Iernut
Etapa 9: FC Unirea 1924 Alba Iulia 1 : 1 FC Unirea Tăşnad
Etapa 10: ACS Comuna Recea 2 : 0 FC Unirea Tăşnad

Share this post

Submit to FacebookSubmit to Twitter
Valentin Păduraru

E-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Lasă un comentariu

Acest site folosește cookies. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Vezi detalii